REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su vidaus reikalų ministru Dailiu Alfonsu Barakausku aptarė viešojo saugumo situaciją šalyje, vadovų rotaciją, valstybės tarnybos reformą ir kibernetinio saugumo užtikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vidaus reikalų ministerijai tenka didelė atsakomybės sritis - nuo gyventojų labui dirbančios valstybės tarnybos iki viešojo saugumo užtikrinimo. Lietuvos žmonės turi jaustis visapusiškai saugūs, todėl Vidaus reikalų ministerija privalo maksimaliai užtikrinti civilinę saugą, atsakingai ruoštis krizinių situacijų valdymui ir pagaliau baigti kurti bendrosios pagalbos sistemą. Žmonėms pagalba turi būti suteikta operatyviai ir laiku", - sako Prezidentė.

REKLAMA

Efektyviam valstybės funkcionavimui svarbi skaidri ir profesionali valstybės tarnyba. Todėl Prezidentė įpareigojo iš esmės peržiūrėti Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma kurti naują nomenklatūrą valstybės tarnyboje. Pasak Prezidentės, pasiūlymai suformuoti aukštesniųjų vadovų grupę, į kurią bus patenkama be jokio konkurso ir vien tik su politiniu Vyriausybės palaiminimu, neatitinka skaidrumo reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė pabrėžė, kad skaidrumas turi būti užtikrintas ir Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose įstaigose. Šiemet baigiasi net šešių įstaigų prie Vidaus reikalų ministerijos vadovų kadencijos - Migracijos departamento, Gyventojų registro tarnybos, Turto valdymo ir ūkio departamento, Ginklų fondo, Asmens dokumentų išrašymo centro, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento. Penki šių institucijų vadovai pareigas eina daugiau nei 10 metų, todėl Prezidentė pabrėžė, kad ministerija turi skelbti konkursus ir sudaryti visas sąlygas sąžiningai vadovų rotacijai.

Prezidentės teigimu, būtina ypatingą dėmesį skirti korupcinių ir finansinių nusikaltimų tyrimui, nes šie nusikaltimai trukdo valstybei vystytis ir neleidžia ekonominei gerovei pasiekti žmogaus. Todėl būtina parengti pasiūlymus dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pertvarkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų