REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspūdingo kraštovaizdžio, aistringo šokio, nesibaigiančių fiestų, skanaus maisto bei svaiginančio vyno šalis. Taip! Tai – žavingoji Ispanija. Tikriausiai neįmanoma neįsimylėti šios šalies, negalėjau atsispirti ir aš. Trys mėnesiai praskriejo kaip vėjas, tačiau paliko pačius nuostabiausius prisiminimus. Savo viešnagės Ispanijoje metu aplankiau Ispanijos sostinę – Madridą, visus žavinčią Barseloną, garsiojo Flamenko gimtinę Andalūzijos regioną ir jo miestus: Seviliją, Granadą, Kordobą, Kadisą bei vieną iš Ispanijai priklausančių salų – Gran Kanariją.

Yra sakoma, jog norint pamatyti tikrąją Ispaniją, jos grožį bei eilinių žmonių gyvenimą - turi aplankyti Andalūziją. Žinoma, daugybę reikšmingų kultūrinių objektų išvysite Madride, Barselonoje bei kituose didžiuosiuose Ispanijos miestuose, tačiau tikrasis ispaniškas gyvenimas verda mažuosiuose Ispanijos miestuose, neperkrautuose turistų bei svetimšalių, kurių ten apstu.

Kadisas

Taigi, man pasitaikė galimybė pagyventi nuostabiame Andalūzijos regiono mieste – Kadise. Vienu seniausių Vakarų Pasaulio miestų, menančiu daugiau negu 3000 metų istoriją, pirmosios Ispanijos konstitucijos gimtine, svarbiu jūrų uostu, gaditanų (vietinių) vadinamu miestu – sala - iš visų pusių apsupto Atlanto vandenyno. Miestas užburia savo siauromis gatvelėmis, nuostabiais gamtos vaizdais, triukšminga, ispanams būdinga atmosfera, jaukiomis kavinukėmis, tiekiančiomis tipiškus Ispanijai bei Kadisui patiekalus, iš kurių būtina paragauti ispanišką omletą (Tortilla de patatas), Paella bei įvairiausių žuvies rūšių, nes žuvis čia ypatingai skani. Kadisas visame pasaulyje garsėja savo miesto karnavalu, kurio metu miestas prisipildo linksmybių ištroškusių turistų iš įvairių pasaulio šalių, trokštančių pamatyti šį nepaprastą reginį. Oficialiai karnavas trunka 10 dienų, tačiau ispanai mėgsta švęsti, todėl sugeba karnavalą pratęsti dar dviem savaitgaliais. Čia verda nesibaigiančios linksmybės!

REKLAMA
REKLAMA

Šarmingos Kadiso senamiesčio gatvelės.

Plūduriuojančios žvejų valtelės Atlanto vandenyne saulei leidžiantis. Tolumoje San Sebastiano pilis.

REKLAMA

Apžvalgos bokštas, iš kurio visą miestą galima pamatyti 360 laipsnių kampu, kairėje svarbiausias Kadiso objektas ir pasididžiavimas didžiulė miesto katedra.

Viena gražiausių vietų mieste Genoves parkas.

Genoves parkas. Vaizdas į Atlanto vandenyną.

Triukšmingasis miesto karnavalas. Gatvės muzikantų pasirodymas.

Ispaniškosios velykos, kitaip vadinamos “Semana Santa”. Svarbiausia religinė šventė Ispanijoje, ypač Andalūzijos regione. Procesijos vyksta visą savaitę, jų metu nešamos šventųjų statulos, o iš paskos seka orkestrai bei atgailaujančiųjų minia.

REKLAMA
REKLAMA

Kordoba ir Granada

Kordoba ir Granada - du unikalūs Ispanijos miestai, kuriuose išlikę arabų laikų didybę menančių pastatų. Kordoboje ryškiausias islamo galingumą demonstravęs statinys Mezochita mečetė (katedra) pastatyta 8-ame amžiuje. Joje saugomos įvairios relikvijos, o vidus panašus į labirintą, kadangi katedros stogą laiko daugybė kolonų. Kitas svarbus statinys Alcazar rūmai – tvirtovė, su viduje esančiais sodais.

Vaizdai iš Kordobos.

Kitas visiškai mane pakerėjęs miestas Granada. Aplankiusi šį miestą supratau, kad neveltui jis laikomas vienu gražiausių miestų pasaulyje. Mieste ypač išlaikyta islamiškoji dvasia. Čia įsikūrę daugybė parduotuvėlių, kuriose galima įsigyti islamu dvelkiančių suvenyrų, ar jaukiai įsitaisyti vienoje iš islamišką aplinką primenančių kavinukių, arbatos puodeliui. Eidama link didingųjų Alahambra rūmų, tiesiog aikčiojau iš nuostabos. Ne vien dėl rūmų didybės, bet ir už jų stūgsančių Siera Nevada snieguotų viršukalnių. Alahambra rūmai vienas lankomiausių objektų visoje Ispanijoje bei laikomi vienais gražiausių rūmų pasaulyje. Rūmai kartu su Generalifės sode sudaro kvapą gniaužiantį reginį, lankantis Andalūzijoje būtina tai pamatyti. Pats miestas apsuptas didesnių ar mažesnių kalvų, kurios tik sustiprina įspūdį. Taip pat labai sužavėjo kalvose esančios olos, kuriose vietiniai įsirengę gyvenamuosius namus, o kitos visiškai tuščios, jose, nuotykių ištroškę turistai gali praleisti naktį nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alahambra rūmai iš San Nikolas apžvalgos aikštelės. Daugybė turistų suplūsta čia saulei tekant, pasigrožėti reginiu.

Generalifės sode.

Vaizdas iš Alahambra rūmų į miestą, dešinėje kalnuose esančios olos.

Sevilija

Sevilija ketvirtas pagal dydį Ispanijos miestas, Andalūzijos regiono sostinė. Šis miestas sužavėjo įspūdingo dydžio ir grožio katedra miesto centre, gražiais parkais, bei jaukia senamiesčio atmosfera.

Įspūdingoji Sevilijos katedra.

Įspūdingas maurų statytas gynybinis Aukso bokštas.

Madridas

Ispanijos sostinė Madridas – turistų ir kitataučių perpildytas miestas. Sakoma, kad šis miestas niekada nemiega, o madridiečiai linksminasi ištisą savaitę iki paryčių. Mieste gausu įvairių architektūrinių objektų, įspūdingų aikščių, pasižymi muziejų gausa, čia įsikūręs visame pasaulyje žinomas Prado muziejus, kuriame kolekcionuojami įspūdingiausi meniniai šedevrai. Žymiojoje Gran Via gatvėje galima rasti daugybę parduotuvių, restoranų. Čia visada minios žmonių plūstančių link žinomiausios Madrido aikštės vadinamos Saulės vartais. Ypač sužavėjo Retiro parkas, kuriame galima ne tik pasivaikčioti ir pasigrožėti nuostabiais vaizdais, bet ir išsinuomojus valtelę paplaukioti ežere bei paklausyti gatvės muzikantų.

REKLAMA

Vienas iš įspūdingiausių ir lankomiausių Madrido architektūrinių paminklų Karališkieji rūmai.

Cibelės aikštė.

Žavingasis Retiro parkas.

Madrido traukinių stotis, atrodo, jog vaikščiotum po botanikos sodą.

Barselona

Ispanijos miestas šalia viduržemio jūros, traukiantis turistus iš viso pasaulio. La Rambla pagrindinė ir labiausiai turistų lankoma Ispanijos gatvė, kuria keliaudami rasime daugybę restoranų, suvenyrų parduotuvių, o galiausiai pasiekti paplūdimius. Būtina užsukti į Bukeriją (turgų), kur galima nusipirkti ir paragauti įvairiausių dalykų, pradedant vaisiais, baigiant jūros gėrybėmis.

Triukšmingoji La Rambla gatvė.

Įvairių skanėstų pripildytas turgus.

(La Boqueria) Barselonos uostas.

Gran Kanarija

Gran Kanarija viena iš Ispanijai priklausančių Kanarų salų Atlanto vandenyne. Pasižymi užburiančiais vaizdais. Kas keisčiausia, kad šiaurinė salos dalis, kurioje yra sostinė Las Palmas nuo pietinės, turistų ypač pamėgtos salos dalies nutolusi tik 45 km, tačiau oras kardinaliai skiriasi. Mano viešnagės metu Las Palmase buvo apsiniaukę ir lynojo, o pietinėje dalyje, Mas Palomas ar Playa de Ingles švietė kaitri saulė ir žmonės megavosi leisdami laiką paplūdimyje. Gran Kanarija žavi savo nuostabomis kopomis, kuriose nepatartina vaikščioti basomis, net kovo mėnesį bei neapsakomo grožio paplūdimiais. Neveltui ši sala tokia mėgiama turistų.

Vaizdai iš Gran Kanarijos.

 Vaida Bosaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų