• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Samsung“ jau įrodė, kad nebijo sunkumų, jei reikia aplenkti konkurentą, kuris netikėtai pasirodo naujame rinkos segmente. Bent jau taip nutiko su išmaniuoju laikrodžiu – pirmos kartos versija buvo „žalias“ ir nevienareikšmiškai priimtas produktas, tačiau pritraukti aplinkinių dėmesį „Samsung“ vis tik sugebėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji tendencija apskritai yra būdinga P. Korėjos ekonomikai kalbant apie paskutiniuosius dešimt metų, kai nuolat siekiama pavyti ir aplenkti Japoniją ir Taivaną, dominuojančius tam tikrose rinkose. Korėjiečiai jau beveik išstūmė japonus iš TV rinkos, ir „Samsung“ čia atlieka lyderio vaidmenį. Kompanija yra Nr.1 ir telefonų segmente, o šiemet ketinama pakovoti ir dėl planšetinių kompiuterių rinkos.

REKLAMA

„Engadget žurnalistai praneša, kad „Samsung“ ruošiasi aktyviai dalyvauti ir dar vienoje sferoje. Kompanijos laboratorijose jau kuriamas virtualios realybės įrenginys, kuris galės konkuruoti su „Oculus Rift“ ir „Sony“ „Project Morpheus“ – bent jau kainą korėjiečiai žada padaryti tikrai mažesnę.

Naujo projekto nereikia painioti su išmaniaisiais akiniais, kalbama būtent apie virtualios realybės šalmą su OLED ekranais, kuriuos bus galima prijungti prie naujos kartos „Samsung“ telefonų ir planšetinių kompiuterių. Prognozuojama, kad į virtualią realybę bus leista panirti žaidžiant „Android“ platformai skirtus žaidimus, tuo tarpu OS „Tizen“ liks naujos iniciatyvos nuošalyje.

„Samsung“ virtualios realybės šalmo prototipai jau testuojami kompanijos laboratorijose, todėl dabar beliko sulaukti oficialios informacijos apie naujo produkto pasirodymą rinkoje ir kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų