REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujam „Skype“ žudikui nereikia interneto

Be to, jis dar pigesnis

Kiek jau kartų į pasaulinę telekomunikacijų sceną išėjusios naujovės grasinosi išstumti iš sosto populiariąją internetinės telefonijos programą „Skype“, tačiau kol kas visos pastangos buvo bergždžios. Jėgų pritrūko, tiesa, bent jau kol kas, ir daugelio mėgstamai „Viber“, ir neseniai pasirodžiusiai „Line“ paslaugai, siūlančiai pigius skambučius.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar prieš „Skype“ stojo „Ringo“. Ši balso skambučių paslauga išsiskiria tuo, kad jos veikimui nereikia interneto, tai yra, pokalbis tarp dviejų pašnekovų, esančių skirtingose šalyse, vyksta ne per interneto ryšio kanalus, praneša „The NextWeb“. Jei tik šia paslauga norintys naudotis žmonės turi mobilųjį ar fiksuotojo ryšio telefoną, galintį skambinti vietiniais tam tikrų šalių numeriais, „Ringo“ veiks dar kokybiškiau ir pigiau, nei „Skype“, teigia paslaugos teikėjai.

REKLAMA

„Ringo“ tarptautinius skambučius nukreipia ne interneto ryšio kanalais, o tarptautiniais telefono ryšio tinklais: vietinis skambutis nurodytu „Ringo“ kodu keliauja per „Ringo“ komutatorių, povandeniniu ar požeminiu telefono ryšio kabeliu, po to vėl į „Ringo“ komutatorių, kol pasiekia reikiamo abonento telefoną. Tai reiškia, kad „Ringo“ ryšio kokybė yra žymiai geresnė, nei „Skype“ skambučių, nes balso perdavimas nepriklauso nuo duomenų siuntimo spartos svyravimų ar „VoIP“ sujungimo kokybės, tad „Ringo“ leidžia išvengti balso vėlavimų, iškraipymų, trukdžių ir ryšio trūkinėjimo, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, „Ringo“ skambučiai yra dar pigesni už „Skype Out“: pranešama, kad „Ringo“ JAV rinkoje siūlys 80 proc. tarifo nuolaidą skambinant į šios šalies vartotojų mobiliuosius numerius. Paprastai viena minutė pokalbio „Ringo“ klientams kainuoja 0,017 JAV dolerio, o su minėta nuolaida kaina sudarys tik 0,003 dol. Tuo tarpu „Skype Out“ už skambučius JAV ima po 0,023 dolerio už minutę, be to, reikia mokėti ir 0,049 dol. sujungimo mokestį.

Kol kas „Ringo“ paslaugos aplikacija, skirta „iOS“, „Android“ ir „Windows Phone“ aplinkoms, prieinama 16 pasaulio valstybių: tai Australija, Belgija, Brazilija, Kanada, Vokietija, Honkongas, Italija, Japonija, Meksika, Nyderlandai, Lenkija, Singapūras, Ispanija, Šveicarija, D. Britanija ir JAV. „Ringo“ vartotojai šiose šalyse gali skambinti į bet kurią pasaulio valstybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaime suprantama, jei „Ringo“ išpopuliarės ir padidins geografinę aprėptį, ji gali nukonkuruoti ne tik „Skype Out“, bet ir sukelti rimtą grėsmę stambių telekomunikacijų bendrovių paslaugoms. Taigi, neverta tikėtis, kad įvairių šalių telekomai ramiai žiūrės, kaip į tarptautinių skambučių rinką veržiasi „Ringo“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų