REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geras darbuotojas turi ne tik puikiai išmanyti savo veiklos sritį, bet ir gebėti planuoti laiką, valdyti stresą, būti komunikabiliu, ir svarbiausia – mokėti greitai mokytis. Jau ne vienerius metus garsiai kalbama, kad mokykla yra nepajėgi suteikti šių gyvenimui ir darbui būtinų įgūdžių. Todėl jaunas žmogus priverstas ieškoti kitų būdų, kaip įgyti jam reikiamų žinių ir praktinių įgūdžių.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) nuo šių metų pradžios tapo nacionaliniu tarptautinės „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ (DofE) programos koordinatoriumi Lietuvoje. Ši neformaliojo ugdymo programa, kurią Lietuvoje globoja Didžiosios Britanijos ambasada Vilniuje, skirta jauniems žmonėms nuo 14 iki 24 metų.

REKLAMA

Tai savanoriška, mentorystės principu veikianti ir į mokymąsi iš patirties orientuota programa, suteikianti galimybę jos dalyviams patiems pasirinkti tobulėjimo sritis, išsikelti tikslus ir atkakliai jų siekti. Programą sudaro trys lygiai, už kuriuos išduodamas atitinkamas ženklelis: aukso, sidabro ir bronzos. Aukso ženklelį yra pelniusi Kembridžo kunigaikštienė Catherine.

Pasak Valdo Jankausko, LVJC direktoriaus, dalyvavimas programoje suteikia galimybę jos dalyviams ne tik geriau pažinti save, įvertinti savo galimybių ribas, bet ir išmokti planuoti laiką, įgyti reikalingų įgūdžių, kurie pravers ateityje stojant į universitetą ar ieškant darbo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip rodo ilgalaikė praktika, daugelis prestižinių užsienio universitetų atpažįsta programos ženkliukus, kurie atitinkamai prideda papildomų balų, stojant į norimą studijų programą. Dalyvavimą programoje palankiai vertina ir tarptautinės verslo įmonės, kurios, priimdamos naują darbuotoją, atsižvelgia į ženklelio turėjimą“, – teigė Inga Čėsnaitė, „The Duke of Edinburgh's International Award Lietuva” programos vadovė.

Šiuo tikslu programa skirta ne tik jaunimui, bet ir įvairioms organizacijoms, kurios skiria laiko socialiai atsakingai veiklai. „Kiekviena organizacija, atsižvelgiant į jos strateginius tikslus ir poreikius, gali pasirinkti skirtingą būdą, kaip prisidėti prie jaunų žmonių ir savo organizacijos darbuotojų visapusiško lavinimo, ugdant ateities lyderius bei tuo pačiu vystant šias darbuotojų kompetencijas“, – sakė I. Čėsnaitė. Tikimasi, kad „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ programa, kuri užsienyje įgyvendinama daugiau kaip 50 metų, paskatins labiau vertinti jaunimo neformalųjį ir savarankišką mokymąsi Lietuvoje bei suteiks pridėtinę vertę ne tik programos dalyviams, bet ir jos vykdytojams: mokykloms, nevyriausybinėms ir verslo organizacijoms.

2014 m. gegužės 21 d. Vilniuje vyks tarptautinė konferencija „Ieškant dialogo tarp formaliojo ir neformaliojo švietimo“, kurioje DofE programą pristatys „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ fondo generalinis sekretorius John May.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų