REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar melas taps oficialia šios valdžios politika?“, - klausimu savo spaudos konferenciją pradėjo Seimo Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.

„Ar melas taps oficialia šios valdžios politika?“, - klausimu savo spaudos konferenciją pradėjo Seimo Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.

REKLAMA

„Ši valdanti koalicija, deja, tampa oficialaus melo koalicija, kuri melą ar apgaulę verčia norma, kai meluojant ar apgaudinėjant nesiruošiama iš gėdos paraudonuoti. Tuo, deja, užsiima ir koalicijos lyderiai: Seimo pirmininkė, premjeras ir kandidatas į prezidentus, - kritiką žėrė politikas. - Tai daro agresyviai, įžūliai, su pasimėgavimu ir pasididžiavimu“.

A. Kubilius spėja, kad tai nėra tik rinkimų kampanijos įtaka. „Į melo jūra yra brendama sąmoningai, nepaisant to, kad valstybei tai gali atnešti daug žalos“, - sakė politikas.

Jis paminėjo Viktoro Uspaskicho neliečiamybės klausimą. „Tai buvo procedūrinis numarinimas iki Europos parlamento rinkimų. Po šių rinkimų jis įgis naują EP nario imunitetą. Visa tai buvo padaryta pačios Seimo pirmininkės iniciatyva socialdemokratams visakeriopai talkinant, - kalbėjo A. Kubilius. - Nenuostabu, kad socialdemokratų štabas ir savo kandidatui į prezidento postą nurodė agresyviai meluoti. Taip atsirado net du išpopuliarėję melai: kad krizės laikotarpiu buvo didelė klaida nesiskolinti iš tarptautinio valiutų fondų, nes, pasak socdemų, Lietuva dėl to žymiai sunkiau įveikė krizę“.

Antrasis melas, pasak A. Kubiliaus, kad krizė buvo įveikiama klaidingai. „Tai, tariamai, buvo daroma mažiausiai uždirbančių sąskaita. Pirmoji tezė apie TVF yra klaidinga, nes Lietuva nesiskolindama iš jų sugebėjo su mažiausiais nuostoliais įveikti krizę, - sakė A. Kubilius. - Lietuva prarado mažiausią BVP dalį iš Baltijos šalių. Lietuvos ekonomika sparčiausiai atsigavo po krizės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų