REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos banko valdyba pritarė pateiktam akcinės bendrovės Lietuvos pašto skyrių, kuriuose 60 kalendorinių dienų nuo euro įvedimo dienos neatlygintinai bus keičiami litai į eurus, sąrašui. Jame nurodyta 330 pašto skyrių, esančių įvairiose šalies vietose. Beveik pusę šių skyrių aptarnaus mobiliosios komandos.

REKLAMA
REKLAMA

2015 m. sausio 1 d. įvedus eurą, AB Lietuvos pašto padaliniai, įrašyti į šį sąrašą, neatlygintinai 60 kalendorinių dienų, t. y. iki 2015 m. kovo 1 d., keis litus į eurus. Pasibaigus šiam terminui, AB Lietuvos paštas galės litus keisti į eurus savo nustatyta tvarka.

REKLAMA

Grynuosius litus į eurus 189 pašto skyriai 60 kalendorinių dienų nuo euro įvedimo dienos keis ne trumpiau nei visą savo darbo laiką. Pagal galimybes AB Lietuvos paštas yra pasirengęs dalies pašto skyrių, kurių įprastinės darbo valandos yra nepatogios gyventojams, darbo valandas nustatyti ilgesnes ir taip suteikti žmonėms kuo daugiau galimybių pasikeisti litus į eurus.

Nei namuose, nei gatvėje litai į eurus nebus keičiami. Todėl gyventojams patartina būti budriems ir neapsigauti, jeigu jų namuose apsilankę ar telefonu paskambinę asmenys siūlytų registruoti litų banknotus, santaupas litais keisti į eurus ir pan. Oficialiai ir teisėtai pinigai bus keičiami tik komercinių bankų skyriuose, Lietuvos banke, AB Lietuvos pašto padaliniuose ir kai kuriose kredito unijose.

REKLAMA
REKLAMA

Komerciniai bankai litus į eurus keis nemokamai 6 mėnesius nuo euro įvedimo dienos, t .y. iki 2015 m. birželio 30 d. Dar pusmetį, t. y. iki 2015 m. gruodžio 31 d., nemokamai litų banknotus į eurus keis komercinių bankų padaliniai (visų apskričių centruose ir kai kuriuose kituose miestuose), įrašyti į Lietuvos banko sudarytą sąrašą. Jis bus paskelbtas po Europos Sąjungos Tarybos sprendimo dėl euro įvedimo datos Lietuvoje. Tikimasi, kad sprendimas bus priimtas šių metų vasarą.

Nemokamai 60 kalendorinių dienų nuo euro įvedimo dienos litus į eurus keis ir kai kurios kredito unijos, jų sąrašas dar nepatvirtintas.

Lietuvos bankas savo kasose Vilniuje ir Kaune litus į eurus keis nemokamai neribotą laiką.

Lietuva tikisi sėkmingai įvykdyti euro įvedimui nustatytus reikalavimus, vadinamuosius Mastrichto kriterijus, ir 2015 m. sausio 1 d. turėtų įsivesti ES bendrąją valiutą eurą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų