• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainai reikia garantijų

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius Žinių radijo laidoje „Opozicija“ pabrėžė, kad, siekdama sustabdyti Rusijos agresiją, Europos Sąjunga turėtų aiškiai pasisakyti dėl bendrijos plėtros ir užsitikrinti energetinę nepriklausomybę

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien reikia duoti labai aiškias garantijas, kad Ukraina, Moldova, Gruzija - tos šalys, kurios jau pasirašo sutartį su Europos Sąjunga, tuo atveju, jeigu jos įvykdys ne kokius nors miglotus politinius, o labai aiškius techninius reikalavimus, keliamus narystei Europos Sąjungoje, jos bus priimtos“.

REKLAMA

Anot A. Kubiliaus, tai esą būtų laibai stipri motyvacija ir Ukrainos žmonėms eiti tuo keliu, kurį jie pasirinko, ir drauge tai būtų labai aiškus atsakas Rusijai.

„Antras dalykas - matydama, kad Rusija iš strateginės partnerės tampa strategine grėsme, Europos Sąjunga turėtų labai aiškiai pasakyti, kad energetinė Europos nepriklausomybė nuo Rusijos dujų yra šiandien pagrindinis Europos Sąjungos tikslas. Ir „atsikabinus“ nuo tos priklausomybės, Europa būtų laisvesnė daryti geopolitinius sprendimus. Ir kartu tai, be abejo, labai stipriai paveiktų tolesnę Rusijos raidą“, - sakė A. Kubilius.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų