REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu Europa nori ir toliau klestėti, ji turi drąsiai plėstis į Rytus, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Ketvirtadienį per šventinį partijos suvažiavimą, skirtą TS-LKD gimtadieniui ir Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) dešimtmečiui, A.Kubilius pabrėžė, kad jau dabar reikia duoti garantijas Ukrainai, Moldovai, Gruzijai, kad jos bus priimtos į ES.

„Esame geriausias įrodymas, kad to meto (2004 metų - BNS) Europos Sąjungos sprendimas plėstis į Rytus buvo išmintingas ir teisingas. Tai lėmė mūsų sėkmę, tai lėmė ir Europos Sąjungos sėkmę. Šiandien Europa turėtų padaryti paprastą sprendimą, jeigu ir toliau nori tokios pat sėkmės, - turi drąsiai plėstis į Rytus“, - sakė jis.

„Jeigu Europa nori sustabdyti V.Putino režimo agresiją rytoj, šiandien turi duoti garantiją Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai, kad jos ateityje taps Europos Sąjungos narėmis, kai bus tam pasiruošusios pagal techninius europinius standartus“, - kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putino pradėjo teroristinį karą Ukrainoje, bet tai esąs beviltiškas mirštančios imperijos kolonijinis karas.

TS-LKD garbės pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis sakė, kad dar daug kas Europoje nesuvokia tikrosios padėties Ukrainoje. Jis atkreipė dėmesį, kad praėjus šimtmečiui po Pirmojo pasaulinio karo neveikia tarptautinės organizacijos, turinčios užtikrinti taiką pasaulyje.

REKLAMA

„Kur šiandien tos organizacijos? Jos paralyžiuotos agresoriaus buvimo viduje. Ir dar neranda atsakymų“, - teigė jis.

„Rytų Ukrainoje siautėja Rusijos agentūros ir kažkokie žali „vokietukai“ - vokiečių apmokyti neva beginkliai, bevardžiai vokietukai, dar vadinami „putinukais“, siautėja teroristai, grobiantys žmones. O už sienos stovi armada, grasinanti: tik nesiginkite nuo tų teroristų, nes ateisime jūsų užpulti“, - kalbėjo V.Landsbergis.

TS-LKD suvažiavime ketvirtadienį Ukrainos partijų „Udar“ ir „Batkyvščina“ atstovai perskaitė savo lyderių sveikinimus, kuriuose dėkota Lietuvai už aktyvią paramą Ukrainai siekiant laisvės. „Batkyvščina“ atstovas Ivanas Kirilenko savo kalbą perskaitė lietuviškai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų