REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kartingo sezono pradžia dvylikamečiui lenktynininkui Justui Jonušiui nuteikia optimistiškai. Lietuvis pirmą kartą dalyvavo iš trijų etapų susidedančioje „World Series Karting“ ( WSK ) lenktynių serijoje „Super Master Series“. Šiose lenktynėse paprastai sezonui ruošiasi stipriausi pasaulyje kartingo meistrai iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais „Mini“ klasėje, kurioje kovėsi J. Jonušis, dėl pergalės varžėsi net 68 dalyviai. Visuose trijuose etapuose Justas prasibrovė į pagrindinį lenktynių finalą ir nors pakovoti dėl prizinių vietų nepavyko, tačiau tai tapo puikiu pasiruošimu svarbiausiems sezono startams šiemet.

REKLAMA

„Mes labai patenkinti Justo rezultatais. Nieko geriau ir negalėjome tikėtis, juk kai kuriose trasose Justas lenktyniavo pirmą kartą, o pagal WSK taisykles „Mini“ klasės lenktynininkų treniruočių skaičius apribotas varžybų reglamentu - tik 4 laisvos treniruotės, per tokį trumpą laiką išanalizuoti visų trasos niuansų tiesiog neįmanoma. Tokio lygio turnyras jam taip pat yra naujiena,“ – pasakojo vaikino tėtis ir treneris, pats praeityje buvęs lenktynininku Darius Jonušis. „Pirmą kartą važiuojantiems sportininkams net į pagrindinį finalą būna sunku patekti, o mes apie tai net nediskutavom – Justas visuose trijuose etapuose su šia užduotimi susitvarkė puikiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis etapas vyko Neapolio miesto „Sarno“ trasoje. Čia Justui kvalifikacijoje nesisekė – nežinoma trasa ir lietus – ne pats geriausias receptas pirmą kartą tokiam turnyre dalyvavusiam sportininkui. Finale jam teko startuoti vos iš 31 vietos. Tačiau Justas pademonstravo tikrą kovotojo charakterį ir finišą pasiekė puikioje 14 vietoje, aplenkęs net 17 savo konkurentų.

Antras etapas vyko netoli Milano esančioje „7 Laghi“ lenktynių trasoje, kurioje lietuvis jau buvo lenktyniavęs. Tiesa, atlaikyti tiesiog milžinišką konkurenciją nebuvo lengva – lietuvis po kvalifikacinių važiavimų ir vėl buvo vos dvidešimt antroje vietoje. Tačiau finale jis ir vėl parodė charakterį – aplenkė septynis varžovus ir finišavo 15–as .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį vyko paskutinysis, trečiasis „World Series Karting Super Masters“ turnyro etapas. Jis vyko taip pat Justui nežinomoje „La Conca“ trasoje, kuri yra įsikūrusi pačiuose Italijos pietuose.

Po kvalifikacinių važiavimų Justas ir vėl turėjo startuoti iš rikiuotės pabaigos, tačiau finale, kaip jau tampa įprasta, lietuvis tikrąja šio žodžio prasme išsikovojo 15 vietą.

Susumavus visų trijų etapų rezultatus Justas Jonušis bendroje įskaitoje užėmė 24 vietą tarp 68 lenktynininkų. „Mes esam labai patenkinti, nes žinom, kad Justas turi didelį potencialą. Žinom, kur reikia tobulėti ir kaip tobulinti techniką, todėl manome, kad dar sezono eigoje pagreitėsim,“ – apibendrindamas šio turnyro rezultatus sakė Justo tėtis ir treneris Darius Jonušis.

REKLAMA

„Mes iš anksto žinojome, kad šis sezonas Justui bus ypač sunkus, patys sąmoningai pasirinkome tokius sunkius čempionatus ne siekdami iškovoti kaip galima daugiau taurių. Mes norime, kad Justas užsigrūdintų sunkiausiose lenktynėse pasaulyje. Manau, sunku būtų surasti sudėtingesnių kartingo lenktynių, negu tos, kuriose esame numatę dalyvauti šiemet,“ – sakė D. Jonušis.

Jaunajam lietuviui šie metai yra pereinamieji – tai paskutiniai metai, kai jis važiuoja „Mini“ klasės kartingais. Kitąmet komanda planuoja, kad Justas persės į galingesnį kartą ir lenktyniaus su galingesne technika. Jau šiais metais Justas Jonušis Lietuvos čempionate lenktyniaus galingesniu kartingu „Junior“ klasėje. Nors jam dar vieneriais metais per anksti, komanda nori užgrūdinti sportininką ir geriau jį paruošti ateinančiam sezonui, kuris bus taip pat labai sudėtingas. Tai reiškia, kad kovoti dėl prizinių vietų net Lietuvoje bus itin sunku – teks lenktyniauti su keliais metais vyresniais vaikais.

REKLAMA

Po WSK „Master Series“ jaunojo lietuvio dar laukia startai Italijos „Mini Rok“ ir Italijos „Mini“ čempionatuose, o spalio mėnesį Justas dalyvaus WSK pasaulio čempionato finale.

Artimiausios varžybos – ir vėl Italijoje. Gegužės 10-11 dienomis „Jesolo“ trasoje vyks „Mini Rok“ taurės varžybos ir tai bus dar viena nauja lenktynių trasa Justui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų