• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien pristatyta dvejų metų trukmės kampanija, skirta padėti darbdaviams ir darbuotojams sėkmingai valdyti ir mažinti stresą bei psichosocialinę riziką darbe. Naujausi Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūros tyrimai atskleidė, kad su stresu darbe susiduria 51 % darbuotojų, o keturi iš dešimties teigia, kad stresas jų organizacijoje nėra tinkamai valdomas. Dėl to lietuviai ir graikai yra vieni nelaimingiausių darbuotojų ES. Savo darbu nepatenkinti net 29 proc. lietuvių, kurie dirba daugiau valandų nei vakariečiai ir kur kas prastesnėmis sąlygomis, o uždirba gerokai mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi stresas yra organizacinė problema, mes numatėme darbdaviams ir darbuotojams skirtas veiklos bei paramos priemones, rekomendacijas, kurios padėtų išspręsti susidariusias problemas“, – sakė Rimantas Baravykas, Technikos priežiūros tarnybos generalinis direktorius. Jis paragino Lietuvos įmones pripažinti būtinybę spręsti streso darbe problemą ir tokiu būdu didinti organizacijų darbo našumą ir efektyvumą.

REKLAMA

Pasak psichologo ir psichoterapeuto Prof. Gedimino Navaičio, „stresas darbo vietoje yra vienas didžiausių pavojų sveikatai. Jis sukelia įtampą, nerimą, išsekina psichiką ir organizmo imuninę sistemą, tampa įvairių ligų priežastimi. Todėl yra būtina rūpintis streso valdymu ir tokiu būdu užtikrinti Lietuvos darbuotojų sveikatą ir gerovę“. Kampanija „Saugiose darbo vietose stresas yra valdomas“ truks dvejus metus, joje kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos organizacijos ir asmenys. Kampanijos metu bus vykdomos mokymų sesijos, organizuojamos konferencijos ir praktiniai seminarai.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas svarbiausių kampanijos renginių − geros praktikos apdovanojimų konkursas, kuriame kviečiamos dalyvauti visos organizacijos, sėkmingai įgyvendinančios streso mažinimo ir šalinimo priemones. Kampaniją koordinuoja Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūros (EU-OSHA) atstovybė Lietuvoje – Sveikatos darbe agentūros punktas. Daugiau informacijos rasite apsilankę kampanijos svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų