REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neramumai Ukrainoje: Charkove ir Donecke vyko prorusiški ir ukrainiečių mitingai

Futbolo sirgaliai sutrypė kelią pastojusius separatistus

Slovjanske po derybų išlaisvintas vienas ESBO karinės misijos narys. Jis su ESBO derybinės grupės nariais jau paliko miestą, paneša „RIA Novosti“. Teigiama, kad separatistai paleido Švedijos pilietį. Jį nuspręsta paleisti dėl to, jog vyras serga diabetu.

REKLAMA
REKLAMA

Separatistų nelaisvėje lieka dar 10 misijos narių.

Charkove ir Donecke vyko prorusiški ir mitingai už nedalomą Ukrainą. Separatistų organizuoti žmonių susibūrimai nebuvo skaitlingi.

REKLAMA

Norėta pulti Kramatorsko oro uostą

Ukrainos žiniasklaida pranešė apie diversantų rengimąsi atakuoti Kramatorske esantį ir Ukrainos pajėgų saugomą oro uostą.

Naujienų aentūros „Unian“ duomenimis, Kramatorsko oro uoste apsupti Ukrainos kariškiai rengėsi šturmui.

Pasak šaltinių, Slovjanske pastarosiomis dienomis vietinius separatistus pakeitė Rusijos specialiųjų pajėgų diversantai, kurie per Mariupolį atvyko iš Krymo. Jie rengiasi šturmuoti Kramatorske apsuptus Ukrainos karius ir paimti juos į nelaisvę. Vėliau pranešta, jog separatistai atakuoti nesiryžo ir atsitraukė nuo oro uosto prieigų.

REKLAMA
REKLAMA

 Riaušės Charkove

Tūkstančiai futbolo klubų „Dnipro" it „Metalist" sirgalių milžiniška kolona praėjo Charkovo gatvėmis. Jaunuoliai skandavo šūkius, giedojo Ukrainos himną.

Taikiai žygiuojančius futbolo klubų „Metalist“ ir „Dniepr“ sirgalius  užpuolė grupė žmonių, prisisegusių Georgijaus juosteles. Jas dėvėjo prorusiški separatistai.

Tačiau susirėmimas  nevyko ilgai. Rusų aktyvistų puolimą futbolo sirgaliai nesunkiai atrėmė ir pridarė pastariesiems nuostolių. Buvo nuniokotas po miestą su separatistų vėliavomis važinėjęs automobilis.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų