REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Izraelio archeologai trečiadienį atidengė 3300 metų senumo, kaip manoma, vietos didiko kapą, kuriame kartu su palaikų liekanomis rado žiedą su antspaudu, ant kurio išraižytas Egipto faraono Sečio I vardas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiedas rastas praėjusį mėnesį Izraelio šiauriniame Jezreelio slėnyje. Tokio pobūdžio radinys, pirmasis šiame regione per maždaug 50 metų, liudijas apie didžiulę Egipto įtaką vėlyvajame Bronzos amžiuje.

REKLAMA

Izraelio senienų apsaugos valdyba pranešė nustačiusi sutrupėjusiame karste palaikų amžių ir priskyrusi juos 13 amžiui prieš Kristų. Ant karsto dangčio liekanų galima gerai įžvelgti išraižytas žmogaus veido, ausų ir rankų piešinio detales.

Kapą praėjusį mėnesį rado dujotiekį tiesę darbininkai.

Archeologų grupės narys Ronas Beeri (Ronas Beeris) sakė, kad žiedas rodo, jog karste rasti palaikai priklauso turtingam Kanaano regiono gyventojui, kuris galėjo būti mokesčių rinkėjas arba Egipto valdovo patikėtinis kitiems reikalams.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalime atmesti galimybės, kad tai buvo paprasčiausiai turtingas žmogus, susipažinęs su Egipto laidojimo papročiais ir pageidavęs būti palaidotas pagal juos, tačiau mano nuomone, tokia tikimybė yra mažesnė“, – sakė R.Beeri.

Kape taip pat rasti bronzinis durklas, lėkštelė, suploti bronzos gabalėliai ir keramikiniai indai leidžia manyti, kad velionis buvo svarbus žmogus vietos bendruomenėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų