REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Apple“ ėmė nerimauti dėl to, kad jos firminių išmaniųjų telefonų „iPhone“ pardavimai pradėjo mažėti. Apie praneša svetainė „Re/code“, remdamasi informuotais šaltiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau žinome, „Apple“ ir „Samsung“ jau ne vienerius metus tęsia teismines kovas, kaltindamos viena kitą neteisėtu patentuotų technologijų naudojimu. Viename iš teismo posėdžių buvo paviešintas vidiniam naudojimui skirtas „Apple“ dokumentas, kuriame kalbama, kad amerikiečių korporacija labai sunerimusi dėl „Android“ išmaniųjų telefonų populiarumo.

REKLAMA

„Google“ mobiliąją platformą turintys įrenginiai paprastai turi ne tik didesnius ekranus, bet ir išsiskiria mažesnėmis kainomis. Visa tai, „Apple“ vadovybės manymu, neigiamai veikia „iPhone“ pardavimus.

Dokumente pažymima, kad „Apple“ konkurentai reklamai išleidžia nepadoriai dideles sumas, ypač daug resursų skiriama bendradarbiavimui su mobiliojo ryšio operatoriais stiprinti. „Apple“ baiminasi, kad operatoriai atsisakinės pardavinėti „iPhone“, kurių subsidijavimui tenka skirti daugiau lėšų, nei „Android“ gaminiams.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdyje „Apple“ viceprezidentas Philas Schilleris per apklausą pareiškė, jog šis dokumentas neatspindi realios „Apple“ pozicijos. Tiesa, jis pripažino, kad mobilių įrenginių rinkos augimas iš esmės vyksta dėl nebrangių išmaniųjų telefonų (pigesnių nei 300 dol.). Taip pat paklausūs ir brangesni telefonai, tačiau turintys didelius ekranus.

Jei tikėtume naujausiais gandais, „Apple“ pagaliau nusprendė prisitaikyti prie rinkos tendencijų. Dabar kompanija ruošia du naujus „iPhone“ modelius, vienas kurių gaus 4,7, o kitas – 5,5 colių įstrižainės ekraną. Ar šiuose ganduose esama tiesos, pamatysime rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų