REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį Maskvoje vyko Pasaulio sportinių šokių federacijos Europos suaugusiųjų ir pasaulio jaunių čempionatai, praneša LSŠF.

REKLAMA
REKLAMA

Europos suaugusiųjų standartinių šokių čempionate į finalą pateko ir 6-ąją vietą iškovojo Lietuvos čempionai, Vilniaus sšk „Dileksa“ šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva. Per žingsnį nuo finalo liko mūsų šalies vicečempionai, Kauno sšk „Kaspinas“ atstovai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė. Jie čempionate pasidalijo 8-9-a vietomis. Europos čempionate dalyvavo 56 sportininkų poros, čempionais tapo Danijos sportininkai Emanuel Valeri ir Tania Kehlet.

REKLAMA

Po šeštadienį vykusio Europos suaugusiųjų čempionato, sekmadienį Maskvoje pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionate startavo jaunių grupės (iki 16 metų) poros.

Lietuvai šiame čempionate atstovavusios poros Mamertas Ložys ir Skaistė Svajonė Jazilionytė iš Klaipėdos sšk „Žuvėdra“ pasidalijo 17-18 vietomis, Vakaris Apvinis ir Ugnė Bliujūtė iš Kauno sšk „Sūkurys“ užėmė 46-48-ąją vietas. Iš viso šiame čempionate dalyvavo 67 šokėjų poros. Ausko medaliai įteikti Rusijos Federacijos šokėjams Semenui Khrzhanovskiy ir Vitalinai Buninai.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį Lietuvoje organizuotos tarptautinės sportinių šokių varžybos „Alytus Open 2014“. Šių varžybų metu vyko ir Pasaulio sportinių šokių federacijos Lotynų Amerikos šokių Europos Taurės varžybos. Taurę iškovojo šokėjai iš Rusijos Andrey Kiselev ir Anastasia Balaeva. Lietuvos pora, Vilniaus sšk „Ratuto“- Vilniaus gimnastikos mokyklos atstovai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė buvo 4-oje vietoje. Iš viso Taurės varžybose dalyvavo 21 pora iš tiek pat valstybių.

Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė laimėjo „Alytus Open 2014“ metu vykusias Pasaulio sportinių šokių federacijos Lotynų Amerikos šokių tarptautines reitingo varžybas. Treti šiose varžybose buvo Dmitry Bunin ir Polina Mamykina iš Kauno sšk „Dance Innovation Team“. Iš viso šioje grupėje dalyvavo 47 šokėjų poros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Alytus Open 2014“ metu vykusiose standartinių šokių tarptautinėse reitingo varžybose pirmas tris vietas pasidalino Lietuvos atstovai: 1-ą vietą iškovojo Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė iš Gargždų – Kauno sšk „Rolina-Sūkurys“, 2-oje vietoje buvo Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė iš Vilniaus sšk „Dileksa“, 3-oje vietoje - Tomas Fainšil ir Patricija Belousova iš Kauno „E.Daniūtės šokių studijos“. Šioje grupėje dalyvavo 32 šokėjų poros.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų