REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Atnaujinta 08.54)

(Atnaujinta 08.54)

REKLAMA

Trečiadienį į pirmąjį posėdį susirinkusi Seimo laikinoji komisija, nagrinėjanti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą, nutarė kitą savaitę išklausyti ir Seimo narį, ir generalinį prokurorą.

REKLAMA
REKLAMA

Abu jie kviečiami į balandžio 1-ąją vyksiantį komisijos posėdį.

Be to, komisija trečiadienį išsirinko pirmininko pavaduotoją. Juo bendru sutarimu tapo konservatorius Sergejus Jovaiša.

REKLAMA

Savo siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn, komisija turi pateikti iki balandžio 4 dienos.

------------

Trečiadienį į pirmąjį posėdį renkasi Seimo laikinoji komisija, nagrinėsianti generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.

Per pirmąjį posėdį ketinama patvirtinti komisijos darbo reglamentą, nustatyti darbo tvarką, sutarti dėl asmenų, kurie bus kviečiami į kitą posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Savo siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn, komisija turės pateikti iki balandžio 4 dienos. V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl teismo įžeidimo, kai jis teisėjus išvadino nusikaltėliais.

Generalinio prokuroro dėl „darbiečio“ imuniteto Seime guli nuo praėjusių metų spalio pradžios. Spalio 3 dieną prokuroras atsiuntė savo kreipimąsi, bet parlamento vadovė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė tik lapkričio 19 dieną įtraukė šį klausimą į darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet Seimas nepritarė siūlymui sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, jos sudarymui pasipriešino „darbiečiai“ ir opozicija, kuriai neįtiko „tvarkiečio“ Petro Gražulio kandidatūra į komisijos pirmininko postą. Po ilgų atidėliojimų sudaryta nauja komisija, pirmininku paskirtas P.Gražulis.

Prokurorai nori Darbo partijos įkūrėjui pateikti įtarimus dėl teismo įžeidimo. Jis teisėjus, nagrinėjusius Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą, yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo leidimo negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų