REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas kovo 21 d. pasirašė įsakymą, kuriuo sudarė Galimų kibernetinio saugumo incidentų pasekmių valdymo grupę ir patvirtino jos sudėtį bei darbo reglamentą, pranešė VRM.

REKLAMA
REKLAMA

Ši grupė savo veiklą pradėjo praėjusių metų viduryje Lietuvai ruošiantis pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Pagrindinis jai keliamas tikslas buvo užtikrinti maksimalų informacinį saugumą pirmininkavimo procesui ir renginiams. Grupės veikla pasiteisino pirmininkavimo laikotarpiu, tad buvo priimtas sprendimas tęsti jos veiklą ir toliau, sakoma ministerijos pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad pagal patvirtintą naują grupės darbo reglamentą pagrindinis grupės uždavinys – nuolat koordinuoti grupės narių atstovaujamų įstaigų ir organizacijų veiksmus siekiant valdyti galimai kilsiančių kibernetinio saugumo incidentų pasekmes, koordinuoti incidentų šalinimo veiklas, dalyvauti užtikrinant visuomenės informavimą apie incidentus ir jų šalinimą.

Grupės sudėtyje yra tiek viešojo sektoriaus, tiek privačių kompanijų, veikiančių telekomunikacijų ir kibernetinio saugumo srityje, atstovų – Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų, Informatikos ir ryšių departamento prie VRM, Ryšių reguliavimo tarnybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, VĮ „Infostruktūra“, Tarptautinės informacinių sistemų audito ir valdymo asociacijos ISACA, asociacijos „Infobalt“, TEO LT ir UAB „Vardas. Lt“. Grupės vadovu paskirtas Informatikos ir ryšių departamento prie VRM direktorius Gintaras Čiurlionis.

REKLAMA
REKLAMA

Grupei pavesta užtikrinti grupės narių atstovaujamų įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimo koordinavimą kibernetinių incidentų metu, suvaldant ir šalinant jų pasekme, esant poreikiui teikti pasiūlymus ir rekomendacijas vidaus reikalų ministrui, kitoms valstybės institucijoms ir įstaigoms bei ūkio subjektams dėl skubių veiksmų, būtinų siekiant suvaldyti incidentų pasekmes ir juos pašalinti, taip pat užtikrinti visuomenės informavimą apie incidentus, jų pasekmių valdymą ir šalinimą.

Pagal patvirtintą reglamentą grupės posėdžiai turės vykti ne rečiau kaip kartą per du mėnesius, o gavus informacijos apie galimą incidentą, vykstant ar įvykus incidentui bus nedelsiant šaukiami grupės vadovo kvietimu, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų