REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. pabaigoje aukščiausio lygio išmaniųjų telefonų standartu tapo „Full HD“ (1920 x 1080) raiškos ekranai. Kai kurių rinkos ekspertų nuomone, 2014 m. flagmanuose turėtų pradėti dominuoti 2K ekranai, kurių raiška sudaro 2560 x 1440 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Antra vertus, kompanijos „Digitimes Research“ analitikai yra įsitikinę, jog toks variantas yra mažai tikėtinas: gamintojai negali garantuoti tokių ekranų tiekimo reikiama apimtimi. Tai susiję tiek su LTPS, tiek IGZO matricomis. Tai reiškia, kad ne visi aukščiausio lygio išmanieji telefonai gaus 2K ekraną.

REKLAMA

Buvo tikimasi, kad parodoje „Mobile World Congress 2014“ (MWC) bus anonsuota visa eilė išmaniųjų telefonų su 2K ekranais, tą padarys visi didieji gamintojai. Vietoj to visa eilė rinkos lyderių, tarp kurių galima paminėti „Samsung“, „Sony“, „Huawei“, LG ir kitus, pristatė savo modelius su „Full HD“ ekranais.

Tokie gamintojų veiksmai leidžia suprasti, kad jie šiuo metu negali forsuoti esamos situacijos ir priversti palaukti to momento, kai vėl galės didinti ekranų raišką. Šiuo metu akivaizdu tik viena – 2K išpopuliarėtų greitai, tačiau niekas negali užsitikrinti reikiamo tiekimo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų