REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis bendrovės „Nokia“ išmanusis telefonas su „Android“ operacine sistema „Nokia X“, anonsuotas vasario pabaigoje, susilaukė didelio susidomėjimo Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmąsias 4 dienas, kai populiari Kinijos interneto parduotuvė „JD.com“ pradėjo priiminėti išankstinius „Nokia X“ užsakymus, šį telefoną užsisakė daugiau nei milijonas šios šalies gyventojų.

REKLAMA

Apie tai pranešė bendrovės „Nokia“ atstovai. Kinijoje „Nokia X“ bus pardavinėjamas už 599 jaunių (maždaug 97 JAV dol., apie 242 Lt). Apžvalgininkų manymu, didelė šio telefono paklausa Kinijoje neabejotinai yra nulemta palyginti žemos kainos.

„Nokia X“ gali veikti su 2 SIM kortelėmis, turi IPS LCD technologijos 800 x 480 taškų raiškos ekraną, 1 GHz 2 branduolių „Qualcomm Snapdragon“ procesorių, 512 MB darbinės atminties, 4 GB kaupiklį, „microSD“ kortelių lizdą, GPS imtuvą, 1500 mAh bateriją.

REKLAMA
REKLAMA

„Nokia X“ serijos telefonai negali jungtis prie „Google Play“, oficialios „Android“ skirtų programėlių parduotuvės. Jiems tinkamas aplikacijas galima siųstis iš „Nokia Store“ ir kitų internetinių aplikacijų parduotuvių. Skelbiama, kad naujuosius telefonus valdanti operacinė sistema buvo sukurta „Android Open Source Project“ (AOSP) pagrindu.

Šių telefonų vartotojo sąsaja yra „pasiskolinta“ iš „Windows Phone“ OS: naudojamos garsiosios „plytelės“ ir „namų ekranas“. Pasak „Nokia“ atstovų, su šiais telefonais suderinamos ne visos, o tik apie 75 proc. „Android“ įrenginiams siūlomų aplikacijų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų