REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. pasaulinė televizorių su skystųjų kristalų ekranais (LCD) rinka susitraukė 6 proc., pranešė rinkos tyrimų bendrovė IHS. Neigiama tokių televizorių paklausos dinamika labiausiai siejama su silpna paklausa besivystančiose rinkose, teigia analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot IHS atstovų, pasaulinė LCD televizorių rinka smunka jau antrus metus iš eilės. Pernai rinkai iš viso buvo pateikta 225,1 mln. LCD televizorių. 2012 m. šis skaičius siekė 238,3 mln. 2012 m. televizorių pardavimo apimtys sumažėjo 7 proc., 2011 m. jos buvo padidėjusios 1 proc., o 2010 m. - 11 proc.

REKLAMA

Pasak IHS analitikų, po LCD televizorių „aukso amžiaus“ 2009 - 2011 m. pasaulinė šių įrenginių rinka pateko į pereinamąjį laikotarpį, kai mažėja jų tiekimų apimtys. Tai esą susiję su Kinijoje, Azijos bei Ramiojo vandenyno regiono šalyse bei Rytų Europoje sumažėjusia televizorių paklausa.

Pernai LCD televizorių tiekimai Šiaurės Amerikoje sumažėjo 9 proc., Vakarų Europoje - 4 proc., o Rytų Europos šalyse - 14 proc., sakoma IHS pranešime. Analitikų manymu, tokia situacija Europoje yra susijusi su finansinėmis šio žemyno problemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų