REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos senatu vadinama Federacijos Taryba kovo 1-ąją balsavimu pritarė Rusijos kariuomenės įvedimui į Ukrainą pažeisdama reglamentą, paskelbė žinių portalo „lenta.ru“ žurnalistai, išnagrinėję kovo 1-ąją vykusio skubiai sušaukto Tarybos posėdžio įrašą, pranešama BBC tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos parlamento aukštųjų parlamento rūmų oficialiai paskelbtame įraše matyti, kad po senatorių registracijos paaiškėjo, jog kvorumo nėra.

REKLAMA

Tada Tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko pareiškė, kad dalis vėlavusių senatorių paprašė „prijungti jų balsus“.

Po minutės užsiregistravusiųjų jau buvo ne 78, o 85 – vienu daugiau negu reikia minimalaus kvorumo atveju. Tuomet V.Matvijenko paskelbė apie posėdžio pradžią.

Įdomu, kad balsavusių senatorių už rusų pajėgų įvedimą į Krymą buvo jau 90.

Anot „lenta.ru“ žurnalistų, laikantis reglamento, reikėjo skelbti pakartotiną registraciją. Nesuspėjusių užsiregistruoti senatorių asmenines korteles reikėjo užblokuoti, kol vyko balsavimas; bet akivaizdu, kad to nebuvo padaryta.

REKLAMA
REKLAMA

Anot žurnalistų, šiuo reglamento pažeidimu galima remtis teikiant Konstituciniam Teismui ieškinį, kuriuo būtų reikalaujama atšaukti minėtą Tarybos sprendimą.

Trečiadienį buvo atleista internetinio leidinio „lenta.ru“ vyriausioji redaktorė Galina Timčenko, ir tai sukėlė žiniasklaidos priemonių pasipiktinimą.

Naujasis redaktorius Aleksejus Goreslavskis sakė, kad jam dabar labiausiai rūpi redakcijos darbingumas.

Tačiau per pirmąjį susitikimą su kolektyvu, anot jo, žmonių emocingumas neleido konstruktyviai pasikalbėti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų