REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ženevos automobilių paroda – tai ne kokia nors amerikiečių SEMA ar Eseno tiuningo šou. Tačiau jos specifikoje yra kažkas tokio, kad Ženevoje visuomet būna daug vadinamosios egzotikos. Tai ir gausybė superautomobilių, ir ekstravagantiški, tolokai svajonių nuo realybės nuskraidinti konceptai, į kuriuos vis vien labai smagu paganyti akis. Ženeva yra Ženeva, ir viskas tuo pasakyta. Čia visuomet palikta vietos ekstravagancijai ir polėkiams.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, jūsų dėmesiui siūlome penkias, kaip mes pavadintume, beprotiškiausias Ženevos automobilių parodos premjeras. Tai ir automobiliai kuriuos galima įsigyti, ir koncepciniai kūriniai. Visus juos vienija tai, kad jų kūrėjai nuo įprastų automobilinio gyvenimo normų nužengė gana toli.

REKLAMA

Vienas iš tokių automobilių – koncepcinis „Giugiaro Clipper Concept“. Gatvėje į jį gal ir neatkreiptume dėmesio. „Audi“ ar „Volkswagen“ kažkuo primenantis automobilis akis prikausto tik tuomet, kai atveriamos jo durys. Štai tuomet jis ir atrodo kaip avangardinio meno kūrinys.

Kitas automobilis iš beprotiškiausių penketuko – „Gumpert Explosion“. Visų pirma yra itin šaunu, kad tik ką bankrutavęs „Gumpert“ išlipo iš liūno. Maža to, kompanija sukūrė ir naują modelį. Jis turėtų važiuoti ganėtinai šauniai – po variklio dangčių šis „Gumpert“ slepia 420 arklių. Tačiau 105 tūkst. eurų kaina už automobilį kuris primena „Toyota GT86“ ir Amerikos rinkai skirto „Hyundai Tiburon“ kokteilį, švelniai pasakius, yra tikrai beprotiška.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau mums užkliuvo „Lazareth Wazuma V8R“. Tai kažkas nerealaus. Prancūzai, panašu, savo ekscentriškumu nusprendė perspjauti visokiausius „Can-Am Spyder“ gamintojus ir sukūrė milžinišką triratį, kur tarp vairuotojo kojų riaumoja „Ferrari“ V8.

Kitas unikumas – „Nimrod Katyusha Ferrari 458“. „Nimrod“ kompanijos įkūrėjas – paprastas arabų vyrukas, kurio garaže buvo viskas. Ir „Bugatti“, ir greičiausi „Ferrari“, ir visos kitos grožybės. Tačiau neramios širdies vyriokui trūko saviraiškos, tad jis nusprendė gaminti savo automobilius. „Nimrod Katyusha Ferrari 458“ – improvizacija „Ferrari 458“ tema. Na o rusišką Katiušos vardą šis automobilis gavo todėl, kad šio arabo gyvenimo draugė yra Katia iš Rusijos. Tikėtina, kad jis daug gražesnė už arabo dirbtuvėse subjaurotą „Ferrari“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis iš mums užkliuvusių parodos eksponatų – įspūdingas „Sbarro Estera Ecole Fleche Rouge”. Šį automobilį sukūrė Franko Sbarro studentai iš „Espera Montbéliard” dizaino mokyklos. Šis konceptas labiau panašus į riedančią skulptūrą, o ne į automobilį. Na, bet čia nieko nuostabaus, nes F. Sbarro darbai visuomet buvo itin įspūdingi, o kartais net šokiruojantys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų