REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesiplėtosiu Ukrainos kryptimi. Jie susitvarkė su neįtikėtinai dvokiančia korupcine valdžia, apvalė protą ir paleido gyventi širdį. Jie turi neįtikėtiną Vakarų pasaulio paramą, kurios ekonominio potencialo iki galo nesugebėjo išsemti krizės akivarai Ispanijoje, Italijoje, nekalbant apie Graikiją. Juolab pagrindinis „demokratijos" karys JAV savo retorika ekonominių ir net karinių veiksmų erdves praplėtė iki mėnulio.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų pietiniai broliai susitvarkys.

Tačiau ar susitvarkysime mes?

Putino spjūviai tarptautinei bendruomenei tikrina ir Lietuvą.

Rusija pasauliui „paorganizavo" Krymą, Baltijos regionui – Kaliningrado  „mokymus“ su tankais ir žvalgybos lėktuvais. JAV atsakė laivais Viduržiemio jūroje, Lenkija –šarvuota technika pasienyje. Švedija dėl viso pikto nutupdė lėktuvus Gotlando saloje.

REKLAMA

Nesėdėjome rankų sudėję ir mes. Smogėme L. Linkevičiaus ir D. Grybauskaitės  pokalbiais su galingaisiais. Ir pareiškimais spaudai. Jų daug. Stipru.

Pakankama, jei laikysime aksioma , kad įsisiautėjusio šizofreniko chuligano sustabdymui nereikia veiksmų. Pasikalbėjimo ar papasakojimo užteks su kaupu.

Nesu tikras, kad iššaukiantys Rusijos susierzinimą (ir ne daugiau) Lietuvos politikų žodžiai, yra labiau veiksmingi, nei mūsų sausumos pajėgos, šiomis dienomis per mokymus šaudančios į taikinius Kaliningrado pasienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Nesu ir išprotėjęs – neprovokuoju karui. Karas amoralus. Tačiau akivaizdu, jei žodžio nepatvirtini veiksmu, ilgainiui esi laikomas menkysta. Patikrinta. Vaikystėje augau berniuku.

Pirmieji įvedėme V. Janukovyčiaus gaujai sankcijas? Pirmieji? Pasišypsokime. ES įvedė po kelių dienų visose šalyse. L. Linkevičiui galima atleisti už šį pokštą. Jis gerokai pasistengė Briuselio koridoriuose.

Pasikvietėme daugiau NATO lėktuvų tikėdami, kad intervencijos metu juos numuš pirmus ir tada jau ES kai ....duos atgal !!?

Panašu, kad stovime stipriam vyrukui už nugaros ir siautėjančiam skriaudikui rodome liežuvį.

Mūsų valdžia veiksmu taip ir nepatvirtino galinti. Maža to. Anot A.Valinsko, du iš trijų pagrindiniai sugebėjo tarpusavyje viešai „susikalti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažas pastebėjimas. Gal L. Graužinienei ir nederėjo į sceną Maidane lipti. Gal reikėjo užleisti D. Grybauskaitę. Nesu diplomatas. Tačiau ir prikaišioti nėra kaip. Būtent „ Pervyj Baltiiskij kanal“ (anot bijančio referendumo dėl pardavimo žemės užsieniečiams profesoriaus – „Banditskij“) kaip tik L. Graužiniene iliustravo visą Putino propagandos puokštę, esą, Vakarų politikai kišosi į Ukrainos reikalus. Rusijos auditorijai buvome pristatyti net labai garbingoje Maidano kompanijoje.

Tai kodėl dabar prezidentė Seimo pirmininkei tvojo Kremliumi... O ir „pagrindinis“ trečias brolis Jonas – Algirdas (skaičiau jo žmonai D. Medvedevas Sočyje net atsisėsti pasiūlė) tik pamosikavo rankomis – jokių sankcijų, tik dialogas, matote verslas labai jautrus.

REKLAMA

Vaizdelis toks. Kur dvi pliekiasi, trečias nori kavos su puspročiu.

Pavojaus akivaizdoje tokia standartinė lietuviška politikų vienybė „labai įkvepia“.

Ir nereikia D. Grybauskaitei su J. Oleku transliuoti, kad Lietuvoje viskas gerai ir ramu. Man neramu. Aš nežinau ar mūsų pajėgos skirtos tik tam, kad prieš NATO nepatogu ( tą padarėme „papigiai“), ar realiai gynybai. Aš nežinau, ko vertos savanoriškos krašto pajėgos, nors sutinku, kad jos gražiai žygiuoja du kartus per metus Gedimino prospekto grindiniu.

Nesu tikras, kad bėdai esant šalia manęs ir mano sūnų, stos ir kiti vyrai su ginklais. O gal net ir pats Mantas Adomėnas, už kurį balsavau.

Neįsitikinęs.

Istorija parodė – kai valdžia nebegali, ji papusto padus. Laimei, mišką dar turime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų