REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Tomaševskis kritikuoja Vakarų remiamą Ukrainos vyriausybę

Nepriimtina „antilenkiška, antirusiška ir antisemitinė“ Stepano Banderos ideologija

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis trečiadienį sukritikavo naująją Ukrainos vyriausybę, kurią remia Vakarai, bet nepripažįsta Maskva.

V.Tomaševskio teigimu, naujoji Ukrainos valdžia netinkamai elgiasi tautinių mažumų atžvilgiu, o kai kurie Maidano lyderiai užima nacionalistinę poziciją.

„Man nepriimtinas karinės jėgos naudojimas iš bet kokios pusės, juolab iš užsienio, tačiau negaliu pritarti ir naujos valdžios, kurios pirmas žingsnis buvo tautinių mažumų įstatymo panaikinimas, veiksmams“, – pranešime spaudai teigė V.Tomaševskis.

Lietuvos valdančiojoje koalicijoje esančios partijos vadovas pabrėžė, kad nors bet kokie ginkluotų pajėgų veiksmai yra smerktinti, „reikia pasakyti tiesą apie konflikto ištakas“.

„Nesu revoliucijų šalininkas. Manau, kad prezidentai į valdžią turėtų būti renkami prie balsavimo urnų, o ne mitinguose, tuo labiau tokiuose, kuriuose liejasi kraujas – kaip buvo Maidane“, – teigė V.Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

LLRA lyderis pareiškė, kad jam nepriimtina, esą vienas iš Maidano lyderių, „Laisvės" partijos vadovas Olegas Tiahnybokas vadovaujasi „antilenkiška, antirusiška ir antisemitine“ Stepano Banderos ideologija.

REKLAMA

Lietuvos vadovai ir visos didžiosios Vakarų valstybės demonstruoja tvirtą paramą provakarietiška vadinamai Arsenijaus Jaceniuko vyriausybei, kurią parlamentas patvirtino, kai iš šalies pabėgo prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Maskva naująją vyriausybę vadina neteisėta ir teigia, kad vienintelis teisėtas prezidentas yra V.Janukovyčius.

Motyvuodama pavojumi Rusijos piliečiams ir rusakalbiams, Rusija pareiškė galinti pasiųsti karius į Rytų Ukrainą. Krymą jau dabar kontroliuoja Rusijos pajėgos. Vakarai tai vadina neteisėta agresija ir okupacija.

LLRA rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvaus kartu su Rusų aljansu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų