REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Aplinkos ministerija sukvietė šalies didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės – savivaldybių atstovus daugiabučių namų administratorių skyrimo problemoms aptarti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad šis susitikimas taps apskritojo stalo diskusija, konstruktyviu dialogu. Mums labai svarbu išgirsti jūsų nuomonę, pastabas. Bendros pastangos padės priimti teisingus sprendimus siekiant geriau reglamentuoti daugiabučių namų administratorių skyrimą“, – pradėdama pasitarimą sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

REKLAMA

Su daugiabučių namų administratorių skyrimu susijusią problemą yra iškėlę didžiųjų miestų merai. Jie siūlo keisti Civilinio kodekso nuostatą, įpareigojančią savivaldybes organizuoti kiekvieno daugiabučio namo gyventojų susirinkimą to namo administratoriui pasirinkti. Kadangi paprastai tokie susirinkimai rengiami po darbo valandų, jiems organizuoti didžiųjų miestų savivaldybės, kuriose yra po kelis tūkstančius daugiabučių (pvz., Vilniuje – apie 7 tūkst.), neturi nei darbuotojų, nei reikiamų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sekasi spręsti šią problemą, per šiandieninį pasitarimą patirtimi pasidalijo jame dalyvavę didžiųjų miestų savivaldybių atstovai. Jie išsakė savo požiūrius ir pasiūlymus.

Pasak viceministrės, daugiabučių namų administratorių skyrimo problemas galėtų padėti išspręsti Civilinio kodekso pataisos. Jas rengia ir siūlys Aplinkos ministerija.

Pasitarimo dalyviai nemažai diskutavo apie Bendrojo naudojimo objektų valdytojų funkcijų vykdymo, priežiūros ir kontrolės rekomendacijas, kuriuos pristatė Aplinkos ministerijos Statybos ir būsto departamento direktorė Elvyra Radavičienė. Rekomendacijas ministerija parengė savo iniciatyva ir jos savivaldybėms pasitarnaus, kaip instrukcijos sprendžiant iškylančias problemas. Tokio pobūdžio rekomendacijų, savivaldybių atstovų teigimu, jiems labai trūko.

Viceministrė Daiva Matonienė pasiūlė, kad savivaldybių ir Aplinkos ministerijos atstovų susitikimai daugiabučių priežiūros klausimais taptų tradiciniais – pavyzdžiui, jie galėtų būti kviečiami kartą per ketvirtį. „Tačiau jeigu turite kokių nors pasiūlymų, nelaukite susitikimo, iš karto teikite juos ministerijai, kad operatyviai galėtume į juos reaguoti“, – sakė viceministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų