REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į knygų mugę – tarsi į maisto parduotuvę

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio „Litexpo“ parodų rūmuose verda XV tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Pasak projekto vadovės Mildos Gembickienės, knygų mugei pradedama ruošis nuo rudens – šis renginys ypač svarbus leidėjams, kurie turi progą masei žmonių pristatyti naujoves.

REKLAMA
REKLAMA

„Leidėjai gyvena nuo knygų mugės iki knygų mugės. Dauguma naujienų, premjerų vyksta būtent knųgų mugėje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji kultūra“ penktadienį sakė M. Gembickienė.

REKLAMA

Žmonės, pasak jos, taip pat laukia knygų mugės: „Dauguma lankytojų ateina į knygų mugę taip, kaip į parduouvę maisto pirkti. Vaikšto per leidyklas ir tiesiog brauko, ką jau jie nusipriko ir kas dar liko.“

Be to, sako M. Gembickienė, lankytojus vilioja ne tik knygos, bet ir gausūs kultūriniai renginiai. Vienas jų – Kristijono Donelaičio „Metų“ skaitymai, kur hegzametrą palaužti galės kiekvienas norintis, vyks šeštadienį nuo 11 iki 16 val.

REKLAMA
REKLAMA

M. Gembickienė nurodė, kad mugėje apsilankys ne mažiau žmonių nei praėjusiais metais. „Sprendžiant pagal vakar ir šią dieną, srautas bus ne mažesnis nei pernai metais. Rekordų nelabai norisi ir tikėtis, nes žmonių yra masės, ir matosi, kad jie ateina ne valandai ir ne dviems, o čia praleidžia ištisas dienas.“

15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2014 m. bus skirta klasikinei literatūrai ir K. Donelaičio 300-ioms gimimo metinėms.

www.ziniuradijas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų