REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sužeistiems Ukrainos aktyvistams gydyti Lietuvoje Vyriausybė trečiadienį skyrė 150 tūkst. litų.

Sužeistiems Ukrainos aktyvistams gydyti Lietuvoje Vyriausybė trečiadienį skyrė 150 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia suma iš Vyriausybės rezervo skiriama "atsižvelgiant į daugybinius ir sudėtingus nukentėjusiųjų kūno dalių ir organų pažeidimus bei traumas", teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis Ministrų kabineto posėdyje sakė, kad kai kurios gydymo priemonės yra brangios.

"Kai kurios priemonės yra brangios, akių protezo pirkimas yra ne mažiau 20 su viršum tūkstančių. Deja, lėšos yra tokios, kokios reikalingos planuojamam pacientų skaičiui gydyti", - sakė ministras.

Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Remigijus Motuzas posėdyje sakė, kad Lietuva paramą skiria pagal Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje šiuo metu gydomi trys sužeisti Ukrainos protestuotojai, tarp jų - Dmitrijus Bulatovas, kuris teigė buvęs pagrobtas ir kankinamas. Jo istorija šokiravo tarptautinę bendruomenę ir dar paskatino kelis mėnesius trunkančius protestus prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia, kad Vilniuje gydomo D.Bulatovo "būklė atspindi aiškius ilgalaikio kankinimo ir žiauraus elgesio požymius". Ministerijos teigimu, "atsiranda nuogąstavimų", ar Ukraina tinkamai įgyvendina Jungtinių Tautų konvenciją prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų