REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje „Studijos 2014“ laukia dar turtingesnis, interaktyvesnis, dar profesionalesnis Karjeros konsultavimo kampas. Ne tik abiturientus, bet ir visus kitus, kurie planuoja keisti profesiją, kopti į karjeros aukštumas ar tiesiog nori sužinoti savo profesines galimybes, konsultuos kelios dešimtys profesionalų. Su abiturientais karjeros konsultantai kalbėsis apie mokyklą, egzaminus, studijų ir profesijos pasirinkimą, apie tai, kaip nepasimesti didžiuliame informacijos ar net savo minčių sraute.

REKLAMA
REKLAMA

„Suprasti, kas vyksta mokslo ir darbo rinkose – gera pradžia ir bene pusė sėkmės, žengiant žingsnį sėkmingos karjeros link. Šiais metais kviečiame konsultuotis ne tik mokinius, bet ir studentus, moksleivių tėvus, mokytojus, visus, tikinčius ateitimi ir siekiančius, kad jų pačių ir artimųjų karjera klestėtų“, – sako parodų ir kongresų centro „Litexpo“ parodų grupės vadovė Jolanta Masiulienė.

REKLAMA

Karjeros konsultacijos bus naudingos visiems, ieškantiems naujų profesinių galimybių ir būdų, kaip tobulinti gebėjimus ir kompetencijas. Konsultantai pasakos, kokios tendencijos šiuo metu vyrauja darbo rinkoje, kokio darbo užmokesčio tikėtis pradedantiems ir srities specialistams. Patyrusių profesionalų patarimai padės suprasti, kokio darbo ar kokios pozicijos galima siekti su dabartine kvalifikacija.

Karjeros konsultantas Vaidas Arvasevičius ves seminarą tėvams „Auklėjimo provokacijos“. „Bendraujant su paaugliais nuolat iškyla įvairių provokuojančių situacijų, kurios glumina ar net kelia neviltį. Užsiėmimo metu bus analizuojamos tėvams ir pedagogams rūpinčios problemos, o diskusijose tikrai gims kiekvienam praktiškai pritaikomos idėjos“, - sako kasdien su vaikais ir paaugliais, o ypač berniukais ir jų tėvais dirbantis Vaidas Arvasevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Karjeros konsultantai Sergejus Pavlovas, Nerijus Januškevičius, Rimas Macevičius sako „Lavinkime kompetencijas žaisdami“, o Dainius Palivonas ir Kęstutis Mikolajūnas provokuoja - galbūt atestatas – tai bilietas į niekur, tik bijome tai pasakyti garsiai? „Juk gyvuoja daugybė saldžių mitų apie studijas ir darbą, kuriais tikima to net nepastebint. Konsultantų nuomonė aštri, bet gyvenimas su prieskoniais juk skanesnis“, - įsitikinę parodoje dalyvių lauksiantys profesionalai.

Kaip vystyti verslo idėjas užsiėmime „Pagalvojau. Padariau. Pardaviau“ pasakos Mindaugas Samuolaitis ir Evaldas Pakštys. Verslo idėjos bus vystomos simuliaciniame užsiėmime, būsimieji verslininkai grupėse kurs verslo idėjas, jas reklamuos ir pristatys savo darbą kitoms grupėms. Karjeros konsultantės Vidutė Ališauskaitė ir Simona Uleckienė užsiėmimą skirs pedagogams. Mokytojai susipažins su individualaus ir grupinio konsultavimo ypatumais, technikomis, sužinos svarbiausius konsultavimo aspektus: konsultavimo proceso etapus, sėkmingo konsultavimo sąlygas, individualaus ir grupinio konsultavimo panašumus ir skirtumus. Įgytos žinios ir gebėjimai patobulins konsultuojančiųjų profesinę kompetenciją.

Paroda „STUDIJOS 2014“ vyks vasario 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Joje dalyvaus apie 193 mokymo įstaigos iš 13 šalių: Lietuvos, Australijos, Austrijos, Danijos, D. Britanijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos. Parodoje lankytojų lauks visos Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos, per 70 profesinio rengimo ir verslo mokyklų, profesinio rengimo centrų, apie 50 mokymo įstaigų iš užsienio šalių. Parodos metu bus surengti 172 renginiai apie karjeros planavimą, studijų pasirinkimą ir kitomis savo kelio ieškančiam jaunimui aktualiomis temomis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų