• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino Latviją per jos pirmininkavimą ES Tarybai 2015 metais išlaikyti Europos dėmesį Rytų partnerystei.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva yra pasirengusi glaudžiai bendradarbiauti, dalindamasi su Latvija pirmininkaujant įgytomis žiniomis ir išmoktomis pamokomis. Tikiuosi, kad Rytų partnerystės politikai ir Latvijos pirmininkavimo ES Tarybai metu bus skiriama daug dėmesio“, – sakė L. Linkevičius.

REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas sausio 30 d. dalyvavo Rygoje vykusiame metiniame Latvijos ambasadorių suvažiavime. Jo metu ministras pasidalino Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai patirtimi, ypač daug dėmesio skirdamas Rytų partnerystei.

L. Linkevičius susitiko su Latvijos Prezidentu Andriu Bėrziniu ir užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi. Susitikimų metu aptarti regionui svarbūs infrastruktūriniai projektai, pabrėžta projekto „Rail Baltica“, sujungiančio Baltijos šalių sostines, svarba. Kartu atkreiptas dėmesys į šio projekto ekonominio gyvybingumo ir atitinkamo finansavimo iš ES fondų gavimo reikšmę.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat susitiko su ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton. Susitikimo metu aptarta ES kaimynystės politikos svarba, apsikeista nuomonėmis svarbiausiais tarptautinės politikos klausimais.

Viešėdamas Rygoje L. Linkevičius pagerbė praėjusį lapkritį sugriuvusio prekybos centro aukų atminimą. Tragedijos vietoje Lietuvos užsienio reikalų ministras padėjo gėlių ir uždegė žvakeles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų