REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmaniųjų telefonų dydžiui priartėjus prie fizinės galimybių ribos, jų gamintojai metėsi į ekranų lankstumo ir vaizdo raiškos varžybas. Antai bendrovė „Samsung“ energingai didina vaizdo elementų (pikselių) tankį viename telefonų ekranų colyje (PPI).

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai P. Korėjos prekybos ministerijos surengtame „Semiconductor and Display Technology Roadmap Seminar 2014“ seminare „Samsung“ atstovai patvirtino, kad bendrovės inžinieriai kuria naujos kartos telefoną su AMOLED technologijos ekranu, kurio raiška bus 2560 x 1440 vaizdo taškų (QHD). Ar tai gali būti būsimasis flagmanas „Galaxy S5“, ar koks kitas naujas išmaniųjų modelis, neatskleidžiama.

REKLAMA

Dar įdomiau tai, jog „Samsung“ atstovai pareiškė ateityje planuojantys pereiti prie AMOLED technologijos UHD („Ultra HD“) raiškos, sudarančios 3480 x 2160 taškų, telefonų ekranų. Jei tai būtų 5 colių įstrižainės ekranai, tai jų PPI (pikselių skaičius viename colyje) turėtų siekti tikrai įspūdingą skaičių 820. Kadangi tuo sunku patikėti, gali būti, kad „Samsung“ planuoja UHD raiškos ekranus naudoti planšetofonuose, kurių ekranai yra didesni.

Kaip bebūtų, išmaniųjų telefonų su „Ultra HD“ raiška reikės ilgokai palaukti, nes dar nėra paplitę ir telefonai su QHD raiškos ekranais. Tačiau ambicingas „Samsung“ planas pereiti prie naujos telefonų raiškos rekordo kartelės leidžia numanyti, kad ateityje vaizdas telefono ekrane bus „gražesnis už tikrovę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų