REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šalčius – „svogūno“ apranga

Negi iš tikrųjų per didelius šalčius geriau nevilkėti medvilninių rūbų, o viršutiniam apdarui labiau tinka pūkinė striukė?

Negi iš tikrųjų per didelius šalčius geriau nevilkėti medvilninių rūbų, o viršutiniam apdarui labiau tinka pūkinė striukė?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viktorija

Vienas patikimiausių būdų nešalti – „svogūno“ apranga, mat tarp drabužių susidarę oro tarpsluoksniai sudaro patikimą apsaugą.

REKLAMA

Reikia rinktis natūralaus pluošto drabužius, šiltus, judesių nevaržančius paltus ar puspalčius. Vertėtų nepamiršti ir kepurės bei kumštinių vilnonių ar kailinių pirštinių. Batai turi būti tik iš natūralios odos, pageidautina su kailiu ir jokiu būdu ne per ankšti – tokiuose kojos neišvengiamai šąla.

Vilkint keliais drabužių sluoksniais, prie kūno turėtų būti sintetinis ar pusiau sintetinis audinys, kad ir poliesteris, o medvilninis rūbas labiau tinka toliau nuo kūno. Juolab kad suprakaitavus sintetika greičiau nuo kūno drėgmę perduoda toliau ir apsaugo nuo sušalimo. Anot specialistų, žiemą prie kūno geriausiai tinka maišytas natūralus pluoštas su sintetika.

REKLAMA
REKLAMA

Sena, keistoka, bet patikima apsauga šąlančioms kojoms – užsimovus kojines, pėdas dar apsivynioti laikraščiu ir užsimauti polietileno maišelį – taip ginasi nuo šalčio poledinės žūklės mėgėjai. Pajutus, kad šaltukas vis dėlto įveikė drabužių barjerą, reikėtų pašokinėti ar bent energingai pamindžiukuoti nuo pirštų ant kulno ir atvirkščiai.

Labai šaltu ir vėjuotu oru specialistai pataria vilkėti striukes su pūkų užpildais, kurių išorinis sluoksnis pagamintas iš tankaus audinio, rašo delfi.lt. Tačiau jas renkantis reikėtų atkreipti dėmesį, kad medžiagos būtų tikrai labai tankios, neleidžiančios plunksnoms ar pūkams migruoti į išorę, kad pūkų sluoksnis būtų suformuotas su papildomomis medžiagų juostelių pertvaromis tarp viršutinio ir pamušalo medžiagų sluoksnių. Antraip išskalbus gaminį pūkai sukris į jo apačią. Be to, pūkinės striukės tinka tik esant žemesnei nei 15 laipsnių temperatūrai. Kitomis sąlygomis labiau tinka daugiasluoksnė striukė arba vilnonis paltas. Verta žinoti:

Audiniai kinta – drabužiai vis dažniau gaminami iš sintetinio pluošto, kuris savo savybėmis tampa artimas natūraliam ar netgi komfortiškesnis už jį. Pavyzdžiui, šiandieninis poliesteris pagal savo sandarą gali būti artimas vilnai, kitaip tariant, medžiagos tūryje daugėja oro. Tai reiškia, kad jis gali šildyti, nors nuo seno buvo žinoma, kad tai viena šalčiausių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų