REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vykusiame TS-LKD tarybos posėdyje partijos pirmininkas A. Kubillius išreiškė kategorišką poziciją įvykių Ukrainoje atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Ukrainoje sprendžiasi ne tik Ukrainos likimas. Ukrainoje matome Rusijos imperijos, kuri pradėjo griūti 1990-ais metais pabaigą. Ir ta pabaiga neišvengiamai ateis, nes toks yra istorijos dėsnis. Maidano žmonės eina su istorijos ateitimi, V. Putinas ir V. Janukovyčius yra beviltiškai įsikibę į istorijos praeitį. Iš to beviltiškumo yra pavojingi, tačiau vis tiek istorijos rato atgal negalės pasukti. Gali tik su krauju pristabdyti jo riedėjimą į priekį. Kuo mes galime padėti mūsų broliams Ukrainoje?

REKLAMA

Solidarumas labai svarbu. Šiandien Kazimieras Starkevičius yra Kijeve. Prašiau, kad perduotų nuo mūsų rankų šilumą, kurią jautėme čia, būdami kartu Ukrainos žmonių palaikymo akcijoje. V. Klyčko pakvietė ir aš pirmadienį važiuoju dalyvauti pokalbiuose su valdžia.

Bet dar labai svarbus - ES ir JAV efektyvus veikimas - viešas ir tylus, padedant susitarti ir aiškiai parodant V. Janukovyčiui, jo sūnui - oligarchui ir kitiems oligarchams, kas laukia jų turtų, jeigu ir toliau bus liejamas kraujas. Mes, būdami ES nariai ir JAV sąjungininkai, turime iš jų išreikalauti žymiai aktyvesnės pozicijos iš V. Janukovyčiaus, reikalaujant vieno - tokių krizių vienintelis efektyvus sprendimas - neatidėliotini rinkimai."

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų