REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrityje dėl griežčiau registruojamo smurto šeimoje pernai padaugėjo nusikaltimų, tačiau sunkių ir labai sunkių nusikaltimų užfiksuota mažiausiai iš Lietuvos apskričių.

Kauno apskrityje dėl griežčiau registruojamo smurto šeimoje pernai padaugėjo nusikaltimų, tačiau sunkių ir labai sunkių nusikaltimų užfiksuota mažiausiai iš Lietuvos apskričių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokius duomenis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) veiklos rezultatų pristatyme trečiadienį pateikė Kauno apskrities VPK viršininkas Algirdas Kaminskas.

REKLAMA

„Fiksuojant 2013 metų kriminogeninę situaciją Kauno apskrityje, galima konstatuoti, kad registruotų nusikalstamų veikų lygis išaugo 10,6 procento - iš viso Kauno apskrities policija užregistravo 13 tūkst. 895 nusikalstamas veikas. Šio augimo pagrindinė priežastis - padidėjęs smurto artimoje aplinkoje įvykių skaičius“, - kalbėjo A.Kaminskas.

Tokių nusikaltimų per 2013 metus užregistruota 3523, o 2012 - 1417.

Vis dėlto šių nusikalstamų veikų skaičius, tenkantis 100 tūkst. apskrities gyventojų - 2 tūkst. 668 - policijos duomenimis, yra mažiausias iš visų Lietuvos apskričių.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metais viena iš prioritetinių krypčių buvo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimas - policijos duomenimis, tokių nusikaltimų sumažėjo: jų užregistruota 499, 353 iš jų - ištirti.

„Ypač didelį susirūpinimą Kauno apskrities policijos pareigūnams kelia padidėjęs nužudymų skaičius: išanalizavus paskutinių metų duomenis, galima pastebėti, kad šių nusikaltimų dinamika kinta - 2013 užregistruotas 41 nužudymas, iš jų - 21 buitinio pobūdžio, 12 įvykdyta viešoje vietoje iš chuliganiškų paskatų, 8 pasikėsinimo į turtą tikslais. Darome išvadą, kad daugelis nužudymų įvykdyti buityje dėl asmeninės neapykantos“, - kalbėjo A.Kaminskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai policija ištyrė 75,6 procentus nužudymo atvejų.

Atsižvelgdami į tai, kad pusė šių nusikaltimų įvykdyta kaimo vietovėse, Kauno apskrities pareigūnai žada stiprinti patruliavimą kaimo vietovėse, kovoti su besaikiu girtavimu.

Daugiausia Kauno apskrities VPK registruojama vagysčių - jos sudaro 43 procentus visų nusikaltimų.

„Kalbant apie organizuotą nusikalstamumą - Kaunas yra tas miestas, kuris ilgai buvo linksniuojamas kaip kažkoks reiškinys. Tikrai pagrindinis mūsų tikslas yra, kad nesikurtų organizuotos nusikalstamos grupuotės ir pačio kūrimosi laikotarpiu būtų išskaidytos ir asmenys, kurie yra linkę jungtis į organizuotus nusikalstamus susivienijimus pakliūtų ten, kur turi pakliūti, nes leisti užauginti tokią grupuotę - rodo teisėsaugos bejėgiškumą“, - kalbėjo policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

BNS komisaras teigė, kad nors Kaunas yra šiek tiek išskirtinis Lietuvos kontekste, su pareigūnų darbo kokybe to nesieja.

„Kaunas yra specifinis miestas, visą laiką buvo toksai. Būtent atskirais nusikaltimais, kurie padaromi dažnai nesant kažkokių aiškių motyvų - ir ginklą panaudojant. Bet tikslas, kad to dalyko nebūtų. Bet nenorėčiau sieti - ypač tie atvejai paskutiniu metu, ten, kur policininkas nušautas yra - iš esmės ten, kiek aš žinau, nėra jokių povandeninių gilių kriminalų, tai yra paprastas buitinis konfliktas. Privalau vertinti tai, ką matau pagal veiklos rezultatus: su tais resursais, kuriuos turi, Kaunas tikrai yra neišsiskiriantis“, - BNS sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Po ataskaitos ir Kauno teismų bei prokuratūros vadovų pasisakymų, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas A.Kaminskui padėkojo už ilgametį darbą ir įteikė jam Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medalį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų