REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Amerikietiška afera“ (American Hustle) šeštadienį gavo pagrindinį Ekrano aktorių gildijos (SAG) apdovanojimą ir, tuo pačiu, dar vieną didelį postūmį varžybose dėl garbingiausių Holivudo apdovanojimų „Oskarų“.

REKLAMA
REKLAMA

Australė Cate Blanchett (Keit Blanšet) gavo geriausios aktorės apdovanojimą už savo vaidmenį Woody Alleno (Vudžio Aleno) „Džesminoje“ (Blue Jasmine), o Matthew McConaughey (Metjus Makonis) buvo paskelbtas geriausiu aktoriumi už darbą filme apie AIDS aktyvistą „Dalaso klubas“ (Dallas Buyers Club).

REKLAMA

Jaredas Leto (Džaredas Litas) buvo pripažintas geriausiu antrojo plano aktoriumi už vaidmenį tame pačiame „Dalaso klube“, o geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas atiteko Lupitai Nyong'o (Lupitai Njongo), suvaidinusiai dramoje „12 vergovės metų“ (12 Years a Slave).

Televizijos kategorijų grupėje geriausios dramos apdovanojimas atiteko kultiniam serialui „Bręstantis blogis“ (Breaking Bad), o geriausios komedijos - „Moderniai šeimai“ (Modern Family).

REKLAMA
REKLAMA

SAG apdovanojimai yra laikomi vienu iš geresnių indikatorių dėl galimų „Oskarų“ perspektyvų. Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai bus išdalyti kovo 2 dieną.

„Amerikietiška afera“ pagal tikrą FTB 8-ojo dešimtmečio operaciją ABSCAM praėjusį savaitgalį gavo daugiausiai „Auksinių gaublių“ – tris – ir turi 10 nominacijų „Oskarams“.

Šeštadienį Los Andžele ši juosta padidino savo kraitį „Vaidybinio filmo aktorių iškilaus darbo“ apdovanojimu, kuris, SAG atveju, prilygsta geriausio filmo apdovanojimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu televizijos filmų ar miniserialų aktoriumi buvo paskelbtas Michaelas Douglasas (Maiklas Daglasas), suvaidinęs ekstravagantiškąjį pramogų pasaulio atstovą Liberace (Liberačę) filme „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra), kuriame jo herojaus jauną meilužį suvaidino Mattas Damonas (Matas Deimonas).

Geriausia televizijos filmų ar miniserialų aktore buvo pripažinta britė Helen Mirren (Helen Miren), HBO filme „Philas Spectoras“ (Phil Spector) suvaidinusi šio muzikos prodiuserio, kuris buvo teisiamas už žmogžudystę ir kurį suvaidino Alas Pacino (Alas Pačinas), advokatę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų