• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Linksmam penktadieniui: girti ir apsvaigę gyvūnai

Nuo nusitašiusios voverės iki narkomanų delfinų

„Prisigėrė kaip kiaulė!“ – šį posakį yra girdėjęs turbūt kiekvienas. Tačiau, pasirodo, alkoholiu (ir ne tik) mielai svaiginasi daugelio rūšių gyvūnai!

„Prisigėrė kaip kiaulė!“ – šį posakį yra girdėjęs turbūt kiekvienas. Tačiau, pasirodo, alkoholiu (ir ne tik) mielai svaiginasi daugelio rūšių gyvūnai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš porą metų plačiai nuskambėjo Švedijoje įvykusi istorija, kai prarūgusių obuolių prisiėdęs ir apgirtęs briedis... įstrigo obelyje, o jį vaduoti teko specialiosioms tarnyboms.

REKLAMA

Amerikiečių pora kartą grįžusi namo aptiko voverę, skanaujančią jų moliūgus. Šie, pasirodo, taip pat buvo prarūgę, tad ši taip nusitašė, kad net nebegalėjo įlipti į medį...

Meškėnai neatsisako paskanauti žmonių pagamintų alkoholinių gėrimų – jų likučių kartais randa šiukšlių konteineriuose ar tiesiog nukniauia iš namų. Kaukėti plėšikai!

O štai Sent Kitso saloje Karibų jūroje gyvenančios beždžionės vagia gėrimus iš turistų ir sriaubia alkoholinius kokteilius nė nesislėpdamos.

REKLAMA
REKLAMA

Kai Afrikoje nuo medžių pradeda kristi rūgtelėję afrikinių kietrių (marulų) vaisiai, prasideda tiesiog masinės „išgertuvės“ – į puotą susirenka įvairiausių rūšių gyvūnai, svaiginasi iki nukritimo, o kitą rytą, žinoma, kenčia pagirias… Beveik kaip garsusis „Oktoberfest“ ar koks kitas alkoholio festivalis.

Tie, kuriems alkoholis ne prieš širdies, randa kitų būdų svaigintis. Madagaskaro saloje gyvenantys lemūrai tyčia erzina nuodingus šimtakojus, kad šie gindamiesi išskirtų skystį, kuriuo didžiaakiai primatai išsitepa visą savo kailį ir gerokai „apsineša“. Na, o jūrų gyvūnus tiriantys mokslininkai visai neseniai padarė stulbinantį atradimą: delfinai narkotikų gauna iš pūsliažuvių! Užmaskuotomis povandeninėmis kameromis buvo užfiksuota, kaip paaugliai delfinai kramto ir žaidžia su šiomis nuodingomis žuvimis, bet jų nesuėda – o po to sukasi apsvaigę ir bando pagauti savo pačių atvaizdus tviskančiame vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien penktadienis – nemažai žmonių šįvakar ko gero nuspręs susitikti su draugais ir išgerti bokalą alaus ar taurę vyno. Balsas.lt primena, kad alkoholis kenkia jūsų sveikatai ir gerovei, tad vartokite atsakingai! Juk nenorite prisigerti kaip kiaulės... ar briedžiai, arba voverės... arba beždžionės.

Smagaus vaizdelių žiūrėjimo ir puikaus jums penktadienio!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų