REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arnas Mazėtis, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

„Lietuva – puiki vieta filmavimui, komandos tikrai patyrusios. Šie dalykai vilios kitas Amerikos ir Europos komandas“, – sako Vilniuje filmuoto serialo „Informatoriai“ prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą per vieną iš pagrindinių Jungtinių Valstijų televizijos kanalų „ABC“ pradedamas rodyti aštuonių dalių serialas „Informatoriai“. Pasak jo kūrėjų, Lietuva pasirinkta neatsitiktinai.

REKLAMA

Serialo prodiuseris pasakoja, kad filmo istorija paremta tikrais faktais.

„Serialo pavadinimas yra „Informatoriai“. Tai 8 serijų mini serialas, kurį nuo sausio transliuos Jungtinių Valstijų televizija. Seriale pasakojama apie Šaltąjį karą, kovą tarp KGB ir CŽV 1980 metais, apie jų varžymąsi dėl valdžios šnipų pasaulyje. Taip pat apie vyrą, žymiausią šnipą CŽV istorijoje, kuris atskleidė labai daug slaptųjų agentų vardų, dirbusių Sovietų Sąjungoje Amerikai ir nužudytų KGB. CŽV užtruko 9 metus išsiaiškinti, kas jie buvo, ir pagaliau atskleisti tikrąją istoriją“, – kalba serialo prodiuseris Drew Chapmanas.

REKLAMA
REKLAMA

Filmavimo komanda neslepia, kad Vilniuje filmuoti Maskvą jiems ne tik pigiau. Būta ir kitų priežasčių.

„Na, tiesą sakant, Maskvoje filmuoti ir labai sunku, ir brangu. Be to, yra korupcijos problema. Mums buvo pasakyta, kad prie kiekvieno mūsų išleisto dolerio turėtume pridėti dar vieną kyšiams, o mums, kaip Amerikos kompanijai, tai nepriimtina“, – atskleidžia serialo prodiuseris.

Įvairioms užsienio kompanijoms padedančio Vilniaus kino biuro direktorė tikina, kad mūsų šalį kūrėjai renkasi dėl to, jog čia ne tik išlikusi sovietinė architektūra, bet ir dirba daug profesionalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirma, miestas yra kompaktiškas. Labai patogu tai, kad visus miesto objektus galime pasiekti per 30 minučių. Aišku, svarbios ir profesionalios lietuvių filmavimo komandos. Atvažiavęs užsienio prodiuseris paprastai atsiveža pagrindinius darbuotojus, o visas techninis personalas yra lietuvių. Šiam filmui yra įdarbinti beveik 2000 žmonių iš Lietuvos“, – kalba Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė.

„Galime prisiminti „Sibirietišką auklėjimą“, kuriame vaidino Johnas Malkovičius. Neseniai vyko filmo premjera. Jame atsispindi ir miegamieji rajonai, ir gražiosios Šnipiškės. Filmų kūrėjus traukia architektūra ir sovietinis stilius“, – prisimena J. Pazikaitė.

REKLAMA

„Filmavome absoliučiai visur: KGB muziejuje, kaimo vietovėse lyg tai būtų Amerikoje, priemiesty, tarsi jis būtų Virdžinijos valstijoje, taip pat skersgatvius, kurie priminė Rusiją. Filmavome beveik kiekvienoje Vilniaus gatvėje. Tai pat netoli miesto centro sukūrėme lyg ir CŽV būstinės vidų, biurus“, – vardija prodiuseris D. Chapmanas.

Kelis mėnesius Vilniuje dirbusi režisierių, prodiuserių ir aktorių komanda jau išvyko iš Lietuvos. Čia dirbo ne tik amerikiečiai, bet ir britai, olandai, rumunai.

„Premjera bus rodoma sausio 2 dieną, 22 valandą ABC kanale. Serialą transliuos kiekvieną ketvirtadienį 8 savaites iki pat Sočio olimpinių žaidynių. Kai žaidynės prasidės, serialas baigsis“, – teigia D. Chapmanas.

REKLAMA

„Vien dėl Sočio olimpinių žaidynių rodysime dabar. Taip priminsim apie Rusiją, Jungtines Amerikos Valstijas. Naudojamės šia Šaltojo karo istorija, kad gautume daugiau reklamos ir būtų susidomėta Rusija bei Amerika. Tai puikus metas šiam serialui“, – tęsia prodiuseris.

Vilniaus kino biuro atstovų teigimu, 2013-aisiais Vilniuje filmuota keliolika lietuvių ir užsienio kompanijų filmų, kurių bendras biudžetas – 28 milijonai litų.

„Vilniaus komanda buvo puiki: surado daug filmavimo vietų, padėjo su leidimais, policija. Rekomenduočiau šią komandą ir kitiems. Lietuva – puiki vieta filmavimui, komandos tikrai patyrusios. Šie dalykai vilios kitas Amerikos ir Europos komandas. Žmonės išgirs apie Vilnių ir apie serialą „Informatoriai“ bei kiek patirties čia įgijome“, – džiaugiasi serialo prodiuseris.

Seriale filmavosi ir Lietuvoje gerai žinomi aktoriai Leonardas Pobedonoscevas, Sigitas Račkys, Arvydas Dapšys bei kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų