REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ anonsavo „HomeChat“ sistemą, kuri leis mobiliuoju internetu bendrauti su savo namų buitine technika - šaldytuvais, skalbyklėmis, robotizuotais dulkių siurbliais ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LG atstovų, „HomeChat“ remsis populiaria sparčiųjų interneto žinučių programa LINE. Per ją bus siunčiamos ne tik namų technikos valdymo komandos: ši sistema esą užtikrins šeimininkų ir buitinės technikos „intelektinę sąveiką“.

REKLAMA

Pavyzdžiui, jei namų šeimininkas savo išmaniuoju telefonu nusiųs „HomeChat“ pranešimą „Aš išeinu atostogų“, šaldytuvas persijungs į labiausiai energiją taupantį režimą, robotizuotas dulkių siurblys valys namus rečiau, o skalbyklė vėl imsis darbo tik likus vienai dienai iki šeimininko sugrįžimo.

Pranešama, kad prieš pradėdama vykdyti komandas su „HomeChat“ suderinama buitinė technika atsiųs šeimininkui tekstinius pranešimus su prašymu patvirtinti gautą nurodymą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, skelbiama, kad per LINE vartotojai galės į šaldytuvo ekraną nusiųsti nuotraukas, orkaitė pasiūlys receptus vakarienei, o skalbyklė informuos apie skalbimo būklę ir planuojamą jo pabaigą.

Kontroliuoti buitinę techniką per „HomeChat“ galės visi išmaniųjų telefonų naudotojai, nes LINE veikia visose populiariausiose mobiliosiose OS. „HomeChat“ paslauga bus galima naudotis ir kompiuteriuose, teigia LG atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų