REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

I.Kaldre: atviras pasakojimas apie neeilinius gebėjimus ir ekstrasensų sąžiningumą (II)

Estijos aiškiaregė atskleidžia garsių šou užkulisius

„Pažvelgti į savo ar kito žmogaus ateitį ekstrasensui nėra sunku. Tačiau ne visuomet tai pasiteisina”, – teigia garsi estų aiškiaregė Ilona Kaldre.

„Pažvelgti į savo ar kito žmogaus ateitį ekstrasensui nėra sunku. Tačiau ne visuomet tai pasiteisina”, – teigia garsi estų aiškiaregė Ilona Kaldre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus vykusio Baltijos šalių ekstrasensų mūšio nugalėtoja, vienos iš Rusijos televizijos kanalų transliuojamo šou „Ekstrasensų mūšis” dalyvė ir Ukrainoje vykusių televizijos šou „Ekstrasensų mūšis: trečiasis pasaulinis” (2011 m.) bei „Titanų kova” (2012m.) dalyvė ir prizininkė, kuri dalyvavo išaiškinant daugiau kaip 100 sudėtingų bylų ( Ukrainos ir Estijos televizijų projektuose) naujienų portalui balsas.lt sutiko atskleisti įspūdingų televizijos projektų užkulisius.

REKLAMA

Laimėjusi atranką, atsidūrė kriminalistų biure

„Prieš penkerius metus, kai aš pirmą kartą atvažiavau į Rygą – į Baltijos šalių „Ekstrasensų mūšio” dalyvių atranką, norėjau parodyti, kad aš tai moku, sugebu. Ir kad visa tai labai paprasta. Jaučiau didžiulį norą visiems apie tai papasakoti. Ir sakydavau viską tiesiai, nesusimąstydama: tau pasiseks tas, tu turėsi tai, tavo piniginėje tiek pinigų. Aš tarsi žaidžiau”, – prisimena ponia Ilona ir priduria dabar jau gerai pagalvojanti, ką žmogui sakyti, o apie ką geriau nutylėti ar paieškoti subtilesnių žodžių.

REKLAMA
REKLAMA

Laimėjusi Baltijos šalių ekstrasensų atranką I. Kaldre ir buvo pakviesta dalyvauti vieno Rusijos televizijos kanalo rengiamame šou „Ekstrasensų mūšis”. Tačiau dalyvauti šiame šou jai neteko. „Tie, kurie nori dalyvauti šou „Ekstrasensų mūšis” Maskvoje, turi būti pasiturintys. Mums, Baltijos šalių atstovams, ten labai sunku. Gyvenimas Maskvoje labai brangus. Reikia už viešbutį mokėti, pavalgyti, kasdien atvažiuoti į skirtingose vietose vykstančius filmavimus. Ir viskas už savo pinigus. Juk tu kol kas esi niekas – tavęs nežino, todėl norinčių tapti tavo rėmėju nėra. Skaičiavau skaičiavau, ir supratau, kad net jeigu aš ir esu ypatinga, dėl to neatsiras lėšų pusę metų (tiek trunka filmavimas) gyventi Maskvoje”, – prisimena I. Kaldre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lygindama Rusijos ir Baltijos šalių ekstrasensų gebėjimus ir galimybes, ji sako žinanti, kad „kai kurie žmonės įsigudrina nusipirkti neaiškios kilmės diplomus ar sertifikatus, bet dalyvaujantys tarptautiniuose projektuose Baltijos šalių atstovai tikrai pasižymi neeiliniais gebėjimais, nes mūsų šalys paprasčiausiai pernelyg mažos, ir greitai paaiškės, ar tu ką nors sugebi iš tikrųjų”. Tačiau dėl finansinių dalykų priversta atsisakyti dalyvauti šou Maskvoje, moteris Rusijos sostinėje sulaukė kito pasiūlymo.

„Susitikti atvyko guru – psichologas kriminalistas Michailas Vinogradovas. Jis pasiūlė mane ištirti, ir jeigu atliksiu jų parengtus testus, jie pasiūlys man bendradarbiauti . Aš sutikau. Tai buvo ne šiaip tyrimas. Jutau nemenką spaudimą, kai jie bandė išmušti mane iš vėžių psichologiškai. Ir visokius aparatus prie manęs prijungdavo. Paskui atsinešė visą šūsnį bylų, nuotraukų ir testavo mane. Bet aš taip norėjau parodyti, ką sugebu, kad net nesijaudinau, jog galiu suklysti. Ir aš atlikau tuos testus, atlikau visus sudėtingus išbandymus”, – atvirai pasakoja ponia Ilona.

REKLAMA

„Šiandien aš šimtą kartų pagalvosiu prieš ką nors sakydama, nes dabar aš jau negaliu suklysti, o tada aš galėjau klysti, nes buvau niekas”, –priduria I. Kaldre, tuomet sulaukusi M. Vingoradovo pasiūlymo dirbti jo komandoje. Moteris neslepia dėl to labai apsidžiaugusi, kadangi iki tol tokių pasiūlymų sulaukdavo tik Rusijos sostinėje vykusio šou nugalėtojai.

Ukrainoje – tarptautinis pripažinimas

„Dirbti buvo įdomu. Mes ieškojome Kabardos Balkarijos prezidento giminaičio ir suradome jo kūną. Tačiau po kurio laiko supratau, kad man nepakanka sėdėti kabinete Maskvos centre. Nepakanka dirbti tik policijai ir politikams. Eiliniai žmonės kaip ir anksčiau apie mane nieko nežinojo – niekas nematė kaip aš dirbu ir ką galiu, todėl pas mane niekas ir neateina”, – tęsia pasakojimą ponia Ilona. Todėl, sako aiškiaregė, kai vienoje Ukrainos televizijoje transliuojamo šou organizatoriai pasiūlė jai dalyvauti tarptautiniame projekte, ji su džiaugsmu sutiko.

REKLAMA

„Taip, aš norėjau, kad apie mane sužinotų. Ir kaip žinote, tarptautiniame projekte, kuriame dalyvavo ekstrasensai iš viso pasaulio, aš užėmiau 2 vietą („Ekstrasensų mūšis: trečiasis pasaulinis”, 2011 m. – red. past.)

Paprašyta prisiminti, ką patyrė dalyvaudama šiame, o vėliau ir kituose Ukrainos ir Estijos televizijų projektuose, I. Kaldre sakė:

„Žiūrovams gali pasirodyti, kad kai kurie laidose rodomi išbandymai, kuriuos tenka atlikti ekstrasensams, šiek tiek teatralizuoti, lyg suvaidinti. Tačiau tai ne teatras ekstrasensams – tai teatras žiūrovams. Mes, dalyviai, niekada iš anksto nežinome, kokie išbandymai mūsų laukia. Kartais patenkame ir į labai nemalonias situacijas. Buvo atvejis, kai aš degiau. Kadangi buvau su priaugintomis blakstienomis, jos nuo karščio ištirpo ir sutekėjo į akis. Net reanimacijoje pustrečios savaitės gulėjau. 30 proc. regėjimo buvau netekusi. Taigi, tai labai rimta. Mes pasirašome, kad sąmoningai rizikuojame”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias ramstis – šeima

Pasibaigus šiam šou žiūrovai balsuodami nusprendė norintys, kad ponia Ilona dalyvautų ir „Titanų mūšyje”.

„Fizinių jėgų neturėjau visai, nes „Ekstrasensų mūšį” filmavo pusę metų ir visą tą laiką aš gyvenau Ukrainoje – atskirai nuo Estijoje likusios šeimos. Per tą laiką sūnus metė universitetą. Ir aš jau nenorėjau dalyvauti. Bet turiu labai šaunų vyrą. Kaip jis ištvėrė, neįsivaizduoju, bet būtent dėl to, kad jaučiu stiprų namiškių užnugarį, galiu judėti pirmyn. Jų dėka ryžausi dalyvauti „Titanų mūšyje” ir taip pat užėmiau gana aukštą vietą. Tačiau jo metu aš nedirbau visa jėga – norėjau greičiau grįžti namo”, – atvirai prisipažino viena garsiausių Estijos aiškiaregių.

REKLAMA

Priimti klientus „srautu” – nesąžininga

Trejus pastaruosius metus I. Kaldre dalyvauja projekte „Ekstrasensai detektyvai”. Moteris dalyvavo tiriant daugiau kaip 120 bylų, už 4 rezonansinių bylų tyrimą buvo apdovanota. Paklausta, kokie darbai jai pačiai labiausiai patinka, o kokių nesiimtų už jokius pinigus, Estijos aiškiaregė atsako, kad kai vyksta atrankos ar televizijos šou metu galimybės rinktis nebūna – privalai atlikti visas užduotis. Tačiau paprastame gyvenime ji gali rinktis ir renkasi.

„Dalyvaudama šou turi viską atlikti, kad patektum į kitą etapą. Kai kas man patiko, kai kas nelabai. Mano manymu, buvo ir nekorektiškų užduočių. Ir ne visuomet rezultatai būna vienodi. Tačiau kai dirbu pati, galiu rinktis, ką darysiu, o ko ne”, – sako I. Kaldre ir priduria, kad ekstrasensai yra skirtingi, tad dirbti komandoje priimtina ne su visais.

„Vieno Estijos televizijos kanalo projekte dirboma kartu su Rusijos ekstrasense Aliona Orlova. Mes tyrėme rezonansines bylas. Man priimtina, kad ji sąžiningai, nesistengia uždirbti iš kito nelaimės. Kodėl taip sakau? Dažnai būna, kad sėkmingai pasirodęs televizijos projekte ekstrasensas steigia savo kabinetą ir pradeda priiminėti klientus „srautu”. Pabandžiau ir įsitikinau, kad norint dirbti sąžiningai ir iš tikrųjų padėti, daugiau kaip 1-2 žmones per dieną fiziškai priimti negali. O kai kada gali priimti tik vieną per mėnesį – tokia sudėtinga jo istorija. Tada vien apie ją nuolat galvoji, tam tikri vaizdiniai kyla. Būna ir taip, kad tyrimas jau prieš porą mėnesių baigtas, bet ateina papildoma informacija”, – portalui balsas.lt sakė viena garsiausių Estijos aiškiaregių I. Kaldre.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų