• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Naujųjų metų šventėms, dažnai susimąstome, kaip pasiruošti ir palydėti paskutinę metų dieną, kad kiti metai būtų sėkmingi. Pagal kinų kalendorių 2014 metai – žaliojo medinio Arklio. Jis – žvalus, judrus, smalsus gyvūnas, nuolat ieškantis naujų įspūdžių ir nuotykių. Taigi, ir 2014 metai bus greitesni, aktyvesni, dinamiškesni nei 2013-ieji.

Artėjant Naujųjų metų šventėms, dažnai susimąstome, kaip pasiruošti ir palydėti paskutinę metų dieną, kad kiti metai būtų sėkmingi. Pagal kinų kalendorių 2014 metai – žaliojo medinio Arklio. Jis – žvalus, judrus, smalsus gyvūnas, nuolat ieškantis naujų įspūdžių ir nuotykių. Taigi, ir 2014 metai bus greitesni, aktyvesni, dinamiškesni nei 2013-ieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos naujus metus rekomenduojama sutikti su draugais ir šeimos nariais prie žalia ar mėlyna staltiese apdengto stalo. Per Naujus metus ant šventinio stalo turėtų būti bent vienas patiekalas iš žvėrienos ar raudonos mėsos, maisto porcijos – nedidelės, gurmaniškos.

REKLAMA

Vilniuje įsikūrusio restorano „Moon Garden Art hotel“ virtuvės šefas Justinas Misius, kuris 2012 metais laimėjo geriausio virėjo titulą, pataria šventėms pagaminti jautienos išpjovą, papuošiančią bet kurį šventinį stalą.

Receptas:

Salierų šaknis

Druska 200 g.

3 kiaušinių batymai

4 vnt. vyšninių pomidorų

200 g alyvuogių aliejaus

rozmarino šakelė

1 obuolys

20 ml acto

20 g cukraus

100 g morkų

100 g paprikų

20 g sviesto

200 ml vandens

120 g jautienos išpjovos

1 vnt topinambo

30 ml stiprios kavos

100 g bulvių

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 140 laipsnių temperatūroje 1,5 val. reikia kepti orkaitėje.

REKLAMA
REKLAMA

Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos).

Obuolį nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite šerdį, apvirkite vandenyje su cukrumi ir actu.

Vyšninius pomidorus sudėkite į verdantį vandenį (prieš tai įpjaukite odelę), virkite ne ilgiau nei 10 sekundžių, kol odelė pradės atsiskirti nuo pomidoro. Į 120 laipsnių įkaitintą aliejų su rozmarino šakele sudėkite pomidorus su nuluptomis odelėmis.

Topinambus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais (pvz. 1 mm) , kepkite verdančiame aliejuje tol, kol topinambai taps traškūs (apie 1 min)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprikas kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min, kol paprikos odelė pajuoduos. Nulupkite paprikos odeles, išimti sėklas ir supjaustykite plonais šiaudeliais.

Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Sviestą įdėkite į puodą, kai pradės putoti, sudėkite morkas ir paprikas, užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės, paskaninkite druska ir viską sutrinkite rankiniu trintuvu.

Jautienos išpjovą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite iš visų pusių keptuvėje (apie 1 min) ir įdėkite į 220 įkaitintą orkaitę 7 minutėms.

Jautieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, įdėkite į lėkštę, aplink sudėkite topinambų traškučius, iš druskos „kiauto“ išlaisvinto saliero ir kavoje virtų bulvių gabaliukus. Įpilkite šiek tiek trintų daržovių piurė ir patiekite. Skanaus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų