REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos prezidentas Andris Berzinis antradienį gynė savo sprendimą dalyvauti 2014 metų žiemos olimpinėse žaidynėse Sočyje, kaltindamas jas boikotuoti raginančiuosius „Šaltojo karo“ laikų mastymu.

REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, norėdami apdrabstyti mane purvu žmonės iškapstys bet ką ir užmirš antikinių olimpinių žaidynių principą, kad (jų metu) būdavo sustabdomi net karai. Mes grįžtame į akmens amžių ar, geriausiu atveju, į Šaltojo karo erą“, – sakė A. Berzinis Latvijos visuomeniniam radijui.

REKLAMA

Keletas pasaulio lyderių, tarp jų Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas ir jo Prancūzijos kolega Francois Hollande`as, pranešė neatvyksiantys į Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje vyksiančias žaidynes.

Tačiau J. Gauckas atmetė pranešimus žiniasklaidoje, esą jis boikotuoja Rusiją dėl jos varžomų žmogaus teisių.

Kelios žmogaus teisių gynimo grupės kritikuoja Maskvą dėl elgesio su darbininkais, statančiais olimpinį miestelį Sočyje, taip pat Rusijoje galiojantį gėjų teises varžantį įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio įžymybės ir gėjų teisių gynėjų grupės ragina rengti protestus Sočyje dėl neseniai išleisto „gėjų propagandą“ draudžiančio įstatymo.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų