• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkai susirūpino dėl smurto artimoje aplinkoje mąstų

Tačiau ši problema turėtų rūpėti visai Lietuvai

Smurtas artimoje aplinkoje – tai gana dažnas atvejis ne tik Šalčininkų rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Smurtas artimoje aplinkoje – tai gana dažnas atvejis ne tik Šalčininkų rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Šalčininkų pareigūnų, kelia susirūpinimą tas faktas, kad šių nusikalstamų veikų skaičius per 2013 metus padidėjo.

REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariate iki š.m. gruodžio 16 d. buvo pradėta 208 ikiteisminiai tyrimai (per 2012 m. – 185), t.y. jau 23 nusikalstamoms veikom daugiau, nors dar nesibaigė metai.

Vien per gruodžio 14-15 d. savaitgalio laikotarpį buvo pradėta 6 ikiteisminiai tyrimai. Kad smurto atvejai yra dažni parodo tai, kad šios nusikalstamos veikos sudaro 23 proc. nuo visų pradėtų policijos komisariate ikiteisminių tyrimų.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnas, užfiksavęs smurto artimoje aplinkoje įvykį, nedelsdamas imasi priemonių apsaugoti smurtą patyrusį asmenį, t.y. smurtautojai yra sulaikomi ir uždaromi į areštinę iki 48 valandų.

Per šį laikotarpį buvo sulaikyti 166 smurtautojai, o tai reiškia, kad šie smurtautojai realiai kėlė pavojų artimų žmonių sveikatai ir gyvybei, tame tarpe ir nepilnamečiams vaikams. Be to policijos pareigūnai informuoja smurtą patyrusį asmenį apie galimybes gauti pagalbą ir su jo žinia praneša apie įvykį specializuotos pagalbos centrui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konfliktų sukėlimas šeimyninėje aplinkoje be smurto požymių taip pat dažnas atvejis, kadangi policijos komisariate dėl triukšmo bute ar name per minėtą laikotarpį buvo gauta 1113 pranešimų, iš kurių 97 proc. atvejų į įvykio vietą buvo išvykę policijos pareigūnai.

Policijos pareigūnams nustačius, kad nėra smurto požymių, konfliktuojančios pusės buvo sutaikomos, apsiribojama profilaktiniu pokalbiu. Pagrindinė priežastis iššaukianti konfliktus ir smurto panaudojimą artimoje aplinkoje, tai alkoholinių gėrimų besaikis vartojimas, kadangi 95 proc. konfliktų sukėlėjų yra neblaivūs, o daugumai sulaikytų smurtautojų yra nustatomas sunkus girtumo laipsnis (daugiau nei 2,5 promilės).

Artėjant Kalėdų šventėms, policija planuoja skirti daugiau policijos pajėgų bei intensyviau vykdyti viešosios tvarkos užtikrinimo priemones, taip pat ragina gyventojus saikingai vartoti alkoholinius gėrimus, vengti smurto, saugoti savo artimųjų ir vaikų sveikatą bei gyvybes, kad švenčių šventimas nesibaigtų nuskriaustų artimųjų ašaromis ir skausmu, o skriaudėjams policijos areštinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų