REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolis Birgilas / Ekonomika.lt

Neabejotina, kad dalis į Lietuvą atkeliaujančių išmaniųjų telefonų į šalį patenka oro keliu. Tačiau dar nebuvo tokio modelio, kurį pristatytų sraigtasparniu ir tiesiai į Vilniaus miesto centrą. Būtent toks buvo ploniausio pasaulyje pristatymas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl to „Huawei“ turėtų padėkoti Europos Sąjungai, kuriai pirmininkauja Lietuva, nes dėl šio renginio ant Neries kranto prie Baltojo tilto teko pastatyti sraigtasparnių nusileidimo aikštelę.

REKLAMA

Stebėtina kokybė

„Huawei“ yra nusiteikę pesimistiškai, nes per pristatymą teigė, kad naujasis „Ascend P6” yra ploniausias išmanusis telefonas Visatoje. Bent jau mokslinės fantastikos gerbėjai nusiviltų sužinoję, kad Visatoje esame vieni. Kaip ten bebūtų, „Ascend P6” storis (šioje vietoje norėtųsi sakyti plonis) siekia vos 6,2 mm ir tai tikrai yra ploniausias išmanusis rinkoje.

Pirmiausiai neįmanma nepastebėti puikios telefono surinkimo kokybės. Viskas atrodo preciziška ir stabilu. PŠ apvadai yra aliuminiai, o nugarėlė šlifuoto metalo. Be jokios abejonės tai sukuria tvirtumo įspūdį ir suteikia natūralaus dizaino pojūtį.

REKLAMA
REKLAMA

Drąsiai galima pasakyti, kad „Huawei“ dizaineriai, kurdami P6 pernelyg daug laiko praleido „iDeal” salonuose. Jau aprašytos dizaino detalės net ir aklam primintų „iPhone 4”. Tiesa, telefono apačia yra užapvalėjanti, o tai tampa puikiu alibi dizaineriams. Vis dėlto išmanusis šiuo atveju primena Frankenšteiną suklijuotą iš dviejų skirtingų modelių.

Žinoma, skonis yra skonio reikalas. Galiausiai „Ascend P6” tikrai atrodo elegantiškai, jis patogiai įkrenta į kišenę ir puikiai, jei tai yra privalumas, priglunda prie stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį dizainą apsaugo kartu komplektuojamas silikoninis dėklas. Tačiau uždėjus jį išmanusis tampa griozdiškas, o dėklo kokybė yra, geriausiu atveju, vidutinė. Tai iš tikrųjų liūdina, nes dėklus geriausiai turėtų gaminti pats modelio gamintojas.

Nepaaiškinamos jungtys

„Ascend P6” turi standartinį aktyvavimo klavišą, garso reguliavimą, išorinius SIM ir atminties kortelių įdėjimo „stalčiukus“, viršuje esantį USB lizdą bei, žinoma, 3,5 mm ausinių lizdą.

Dėl pirmųjų dviejų priekaištų nėra, nes čia sėkmės receptas jau išrastas. Vis dėlto USB jungties pozicija gali nuvilti tuos, kurie planuoja telefoną naudoti specialiame stove.

REKLAMA

Kalbant apie audio lizdą, iš pradžių jame rasite metalinę galvute su adata. Ši reikalinga norint ištraukti SIM ir atminties korteles. Ir viskas. Todėl sunku paaiškinti, kodėl ji komplektuojamas jau telefone, o ne, pavyzdžiui, yra didesnė ir komplektuojama dėžutėje. Nereikia pasižymėti dideliu išsiblaškymo laipsniu, norit ją pamesti. Aš tuo buvau susirūpinęs jau pirmąjį pusvalandį.

Bus daug šviesų, bet garso – ne

Tik isijungus „Ascend P6“ akys pradeda klaidžioti po bene Edeno sodus. Pirmas penkias minutes. Juk tai neturi stebinti, kai rankoje laikai išmanųjį telefoną pretenduojantį išbėgti į geriausiųjų žaidėjų aikštelę.

REKLAMA

Ploniausias pasaulyje telefonas yra komplektuojamas su 4,7 colių įstrižainės ekranu, kuris „išspaudžia“ 720p raišką. Nusileidžia tokiems rinkos lyderiams kaip „HTC One“, „Samsung S4” ir kitiems šiemet išleistiems flagmanams. Žinoma, skirtumas bus matomas tik pridėjus ekraną prie pat nosies, bet draugams kils natūralus klausimas „ar tau viskas gerai?“. O kas nori, kad draugai klaustų „ar tau viskas gerai“?

Šiaip ar taip vaizdas yra ryškus ir aiškus, interneto puslapiai ir strapsniai skaitosi lengvai, o vaizdo įrašų kokybė nereikalauja priekaišų. Mažiausiai to ir reikėtų tikėtis iš išmaniojojo telefono, kurio kaina yra kiek daugiau nei 1,2 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu muzikos mylėtojai priekaištų turės. Visų pirma juodas „Ascend P6” yra komplektuojamas su baltomis ausinėmis. Be jokios abejonės jos puikiai atrodys su kitų sapvų – baltos ir rožinės – modeliais, bet telefonas, pretenduojantis į bene gražiausių titulą šiais metais, turėtų būti komplektuojamas su juodomis ausinėmis. O gal čia tik dar vienas bandymas atkartoti „Apple“?

Ekranas yra labai jautrus. Kartais lengva paspausti tai, ko nenorėjai, tačiau tikrai susidaro įspūdis, kad telefonas greitai reaguoja į ekrano prilietimą. Tai yra visų „Huawei“ modelių stiprioji pusė, tačiau tenka išgirsti, kad ilgainiui ir šis peilis atšimpa. Ko gero, tada pasitarnautų speciali prištinių funcija, nes bandymo metu ji neveikė. Šis nustatymas ekraną paverčia jautresniu, tačiau su turėtom pirštinėm jis išvis neveikė, o su plonesnėm veikia ir be šio nustatymo.

REKLAMA

Garso kokybė nuvylė. Galima kaltinti ausines, nes retai komplekte esančios gali kažkuo nustebinti bent jau aukštesnės kokybės ieškančius vartotojus. Tačiau čia turi „Huawei“ blogą naujieną, nes jos tikrai neblogai groja įjungus ausines į kompiuterį, taigi pati problema yra išmaniajame telefone. Tiesa, jame veikia „Dolby Digital“ garso nustatymai. Šie nustebino tuo, kad iškart jaučiami pokyčiai. O nustebino todėl, kad dažniausiai nustatymai būna įdėti į telefoną, nes kažkuri kompanijos komanda stengėsi ją kurdama ir visai nesvarbu, kad nelabai veikia.

REKLAMA

Norintiems pasikeisti baltas klasikines ausines taip pat skubu pranešti porą perspėjimų. Ausinių lizdas „Ascend P6” yra įtaisytas apatiniame prietaiso kampe šone. Tai reiškia, kad jam tiks ausinės su lenktu kištuku. Laimei, tokie gamintojai kaip „Senheiser“ ir „Denon“ jau seniai suprato, kad šie kištukai yra patvaresni. Būtent su tokiu kištuku yra komplektuojamos (o kas jiems belieka?) ir „stock‘inės“ ausinės. Jų konstrukcija užsilenkia prie pat metalinės kištuko dalies, taigi jos nesimaišys kišenėje. Štai čia ir atsiranda problema, nes ausinių gamintojai jų nekuria pagal ploniausio telefono kurpalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Senas geras „Android“

Šiandien kalbėti apie išmaniųjų telefonų „vidurius“ yra labai sunku, nes rinkoje yra begalė įrenginių ir tik trys operacinės sistemos. Pati populiariausia – „Android“ – veikia ir „Ascend P6” modelyje. Tiesa ant „Jelly Bean 4.2.2” bazės „Huawei“ sudėjo savo vartotojo sąsąją.

Pagrindiniame lange galima laikyti informaciją apie orus, kontaktus, žinias, akcijų rinkas, laiką ir t. t. Įdomiausia tai, kad gamintojai atsisakė klasikinio meniu ir visos programėlės ir programos yra talpinamos į 9 atskirus langus. Ši naujovė, pavadinta „Emotion UI“ leidžia vartotojui pačiam rinktis, kur laikyti programėlių paleistis ir kitas funkcijas. Inidividualumas yra gerai, tačiau gresia tokia situacija, kai programėlės pasimes tarp telefono nustatymų, o tai pareiklaus papildomo procesoriaus darbo.

REKLAMA

Kalbant apie jį, „Ascend P6” yra varomas keturių branduolių 1,5 Ghz procesoriaus. Rinkos atžvilgiu, tai tikrai nėra aštriausias peilis stalčiuje. Bandant prietaisą jis veikdavo nepriekaištingai. Pasirenki funkciją ar programėlę, ši pasileidžia ir gauni tai ko norėjai. Tačiau taip yra ne visada, nes kartais telfonas elgdavosi kiek kitaip nei derėtų turinčiam 4 branduolių procesorių.

Visų pirma, labai vėluoja automatinis ekrano pavertimas. Žinoma, tai gali būti ir giroskopo bei akselerometro kaltė, nes juos teko montuoti į mažą korpusą. Antra, rašant žinutes, su kiekvienu paspaudimu tarsi pritemdavo ekranas. Arba tai yra labai išmanus ir viešai neskelbiamas energijos taupymo nustatymas, arba aš per smarkiai spausdavau ekraną. Visgi pasilikčiau prie pirmojo varianto.

REKLAMA

Trečia, naudojantis „Facebook“ programėle, renkant tekstą, kartais tekdavo palaukti , ko šis užsipildydavo. Su tokiu vėlavimu nereikėjo susidurti nuolat, o ir tai gali būti pačios programėlės arba interneto ryšio problema. Arba, kaip sako paranojikai, bijantys sekimo, „Thanks, Obama“.

Baterija

„Huawei“ pavyko į tokį mažą korpusą įsprausti 2 000 mAh bateriją. Vasarą pristatymo metu „Huawei“ atstovai tikino, kad šis modelis įpūs naujų vėjų išmaniųjų telefonų rinkoje dėl savo ilgo baterijos veikimo laiko.

Šiandien kiekvienas išmaniojo telefono naudotojas jį krauna kas parą ir visi su tuo lyg ir yra susitaikę. „Ascend P6” veikia tikrai ilgai, bet revoliucija čia nekvepia. Bandymo metu telefonas ilgiausiai veikė pusantros paros, taigi įpročio prieš miegą nejungti išmaniojo į krovimo lizdą nepavyks atsisakyti. Tiesa, ekraną galima pritemdyti, nes šis yra gana ryškus, atsisakyti nuolatinio bevielio ryšio ir įrenginys „ištemptų“ dvi paras.

REKLAMA
REKLAMA

Kamera pamaivoms

Pristatymo metu buvo giriamos įpatingos „Ascend P6” fotoaparato funkcijos. „Smart“ funkcija pati prisitaiko prie aplinkos sąlygų ir parenka geriausius nustatymus nuotraukai. Maisto fotografavimo funkcija leidžia užfikstuoti net menkiausias detales. Žinoma šios dvi funkcijos stebuklų nesukurs, nes jau seniai žinomos „Auto“ it „Macro“ nustatymais, kurie jau seniai laikomi savaime suprantamais.

Pagrindinė 8 megapikselių kamera vaizdus fiksuoja tikrai neblogai, o raiška esant geram apšvietimui tikrai džiugina. Tiesa, jai sunkiau sekasi dorotis su dirbtiniu arba silpnu apšvietimu, nes tada nuotraukoje atsiranda „triukšmų“. Tačiau šiandien nėra nekokybiškų nuotraukų, yra tik nemadingi filtrai.

Labai nustebino priekinė prietaiso kamera. Lyginant su kitais konkunrentais, ši yra įspūdinga, nes turi 5 megapikselių raišką. Juokingiausia, kad fotografuojant su ja galima pasirinkti iš 10 grožio lygių. Neabejotinai, produktas yra pritaikytas Rytų rinkai ir jauniesiems vartotojams.

Bent jau ploniausias

Teoriškai „Ascend P6” yra „Huawei“ flagmanas, tačiau su kitų kompanijų analogais lygintis jam dar per anksti. Techniškai telefonas tikrai yra galingas, tačiau jo veikimas nieko nestebina. Trūkumai nėra erzinantys, tačiau telefonui, kuris yra brangesnis už tūkstantį, jų neturėtų būti.

Tai bus puikus pasirinkimas estetams, kurie nesivaiko naujausių technologinių madų. Galiausiai visada gali pasigirti, kad kišenėje turi ploniausią pasaulyje išmanųjį, o tai skamba gerokai seksualiau nei „turi telefoną, kurio procesorius dabar yra galingiausias rinkoje“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų