REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiomis dienomis darbuotojų darbo savaitę sudaro tikrai daugiau negu 40 valandų, pastebi naujienų portalas qz.com.

Šiomis dienomis darbuotojų darbo savaitę sudaro tikrai daugiau negu 40 valandų, pastebi naujienų portalas qz.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto normas viršijantis darbo valandų skaičius darbuotojams – ne į gera.

Dirbant, daugelio žmonių emocinė būklė prastėja, todėl apie tai turėtų susimąstyti ir darbdaviai, nes tai turi įtakos ir kompanijos veiklos rezultatams.

REKLAMA

Miego įtaka

Naujienų portalas pastebi, kad miego kokybė kelia darbo produktyvumo lygį ir tuo pačiu trumpina darbo valandas.

Prilyginama, kad atėję į darbą neišsimiegoję darbuotojai yra lygiai tiek pat mažai produktyvūs kaip darbe pasirodę nuo alkoholio apsvaigę darbuotojai.

Neurologas Kennethas Wrightas vienoje savo publikacijoje žurnale „New Yorker“ pastebi, kad darbuotojai būna daug produktyvesni antroje darbo dienos pusėje. Jis ištyrė, kad nors atsibudus smegenys veikia itin produktyviai, tačiau nepraėjus nė valandai jos nebedirba taip greitai. Dažnai atsiranda mieguistumo jausmas, kuris dar labiau sustiprėja jeigu miegojimo ciklas nėra pastovus ir to pačio miego – per mažai.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpesnė diena - kūrybininkams

Qz.com pastebi, kad trumpesnė darbo diena efektyviausia yra kūrybinį darbą atliekantiems žmonėms arba tiems, kurie puikiai išmano savo darbą – darbuotojams profesionalams.

Tokie darbuotojai negaišta savo darbo laiko gilindamiesi į jo specifiką bei niuansus, todėl darbo dieną praleidžia daug produktyviau.

Be to, mokslininkas K. Wrightas pastebi, kad žmonių produktyvumo lygis nėra pastovus. Tai kaip ciklas, turintis aukšiausią ir žemiausią tašką. Dažniausiai įprastinis aukščiausias darbuotojų produktyvumo lygis yra ankstyvą rytą ir po pietų.

Kitas trumpesnės darbo dienos privalumas – darbuotojai jaučiasi laimingesni dirbdami mažiau, tačiau tuo pačiu gaudami didesnį valandinį darbo užmokestį

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų