REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija kontrabandininkai neteko 30 tūkst. pakelių cigarečių, kurias jie gabeno arklio traukiamu vežimu. Beveik 230 tūkst. litų vertės rūkalų krovinys atsidūrė pasieniečių saugyklose, o kontrabandininkų arklį priglaudė ūkininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vakare ties Šalčininkų rajono Tabariškių kaimu patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai iš toli pastebėjo arklio tempiamą vežimą. Jame sėdėjo du asmenys. Vežime buvo stirta dėžių.

REKLAMA

Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – keli šimtai metrų. Įtarę, kad vadeliotojai gabena kontrabandinius rūkalus, pasieniečiai ėmėsi veiksmų juos sulaikyti. Vežime buvę vyrai pastebėjo besiartinančius VSAT pareigūnus, iššoko iš vežimo ir pasinaudoję tamsa paspruko.

Paaiškėjo, kad arklys tempė vežimą su 60 rūkalų dėžių. Jos buvo suvyniotos į polietileno plėvelę. Iš viso pasieniečiai sulaikė 30 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“, „NZ Black“ ir „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje skaičiuojant su visais privalomais mokesčiais siektų 230 tūkst. litų.

VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą. Arklys ir vežimas laikinai perduoti Šalčininkų rajono ūkininkui. Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.

VSAT

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų