• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos teisėsauga tiria tris tragedijos versijas

Žiniasklaidoje skleidžiami gandai apie „Maximos“ apsauginių elgesį

Rygos meras Nilas Ušakovas pažadėjo paskelbti visus dokumentus, susijusius su sugriuvusio prekybos centro „Maxima“ projektu.

Rygos meras Nilas Ušakovas pažadėjo paskelbti visus dokumentus, susijusius su sugriuvusio prekybos centro „Maxima“ projektu.

REKLAMA

„Šiandien ir rytoj paskelbsime visus dokumentus. Tai 25 dokumentų, susijusių su šia byla, tomai, mes paskelbsime juos visus internete, kad kiekvienas galėtų matyti visus projektus, kiekvieną antspaudą ir parašą“, – pirmadienį sakė N. Ušakovas interviu Latvijos komercinei televizijai LNT.

Jis atmetė gandus, kad po šios tragedijos, kuri pareikalavo 54 žmonių gyvybių, visus dokumentus jau pataisė statybų priežiūros institucija.

„Šie dokumentai yra policijoje, nėra galimybės jų taisyti“, – sakė meras.

Pirmadienį 10 val. visoje Latvijoje šios didžiausios šalyje nuo nepriklausomybės atkūrimo tragedijos aukos buvo pagerbtos tylos minute.

Policija pradėjo tyrimą, siekiant nustatyti to tragiško incidento priežastis. Šiuo metu policija tiria tris versijas.

Viena iš jų – buvo netinkamai parengtas pastato projektas ir statybų priežiūra; pagal antrąją versiją sutelkiamas dėmesys į patį pastatą, o trečioji susijusi su faktu, kad ant prekybos centro stogo, kurį ketinta apželdinti, buvo sukrauta daug sunkių statybinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos teisės daktaras, advokatas Michailas Černousovas kriminalai.lv pateikia ir dar vieną, žiniasklaidos itin akcentuojamą „Maximos“ vadovybės ir atsakingų darbuotojų aplaidaus darbo versiją: „Kaip man pasakojo liudininkai, konkrečiu atveju „Maximos“ darbuotojai, net ne sykį suveikus signalizacijai, apsauga neleido žmonių iš eilių, kol šie nesusimokės už prekes. Todėl, netgi paskelbus apie evakuaciją parduotuvėje buvo tiek daug nukentėjusiųjų. Jeigu po antro ar trečio pavojaus paskelbimo žmonės būtų buvę skubiai evakuojami, aukų galėjo būti daug mažiau“, – pasakojo teisininkas.

REKLAMA

Iki griuvėsių valymo darbų atnaujinimo sekmadienį vakare buvo rasti 54 žuvusieji (37 moterys ir 17 vyrų), įskaitant tris ugniagesius gelbėtojus, kurie dirbo pastate prieš antrosios stogo dalies griūtį.

Gali būti, kad po likusiomis nuolaužomis dar yra ir kitų žuvusių žmonių, nes pranešama apie septynis dingusiuosius.

Iš viso į ligonines pagalbos kreipėsi 39 nukentėjusieji, kurių 29 buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliais. 19 iš jų tebegydomi ligoninėje. Kelių nukentėjusiųjų būklė tebėra sunki.

Tarp sužeistųjų yra vienas vaikas, kuris dabar gydomas Vaikų ligoninėje.

Per šią tragediją kurio nors iš tėvų neteko 16 vaikų, o trys vaikai liko visiški našlaičiai.

Daug šių vaikų buvo išsiųsti pas giminaičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų