REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybėje nusidriekė eilės prašančiųjų kompensacijų

Saulina Jokubauskaitė

Spalio mėnesį dėl šildymo, karšto ir šalto vandens kompensacijų į Šilutės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių kreipėsi 629 miesto šeimos. Anot Socialinės paramos skyriaus l. e. vedėjos pareigas Virginijos Paulauskienės, kompensacijų prašytojų spalį tikrai daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Pernai spalio mėnesį dėl šildymo kompensacijų kreipėsi 448 šeimos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Paulauskienės, prasidėjus lapkričio mėnesiui, prie Socialinės paramos skyriaus durų nusidriekė dar ilgesnės gyventojų eilės. Daugiausia iš atėjusių susitvarkyti dokumentų, kad gautų kompensaciją, yra pensinio amžiaus žmonės.

REKLAMA

Net užsukus į Savivaldybę pietų pertraukos metu prie Socialinės paramos skyriaus durų buvo galima sutikti nemažą būrelį laukiančiųjų. Gyventojai pasakojo, kad šiandien žmonių čia tikrai daug. Kalbintos šilutiškės prisipažino, kad eilę prie kabineto jau buvo užsiėmusios nuo 11 val., tačiau jos prašymus pateiks tik po pietų.

Į Savivaldybės pastate įsikūrusį Socialinės paramos skyrių kreipiasi tik miesto šeimos, o gyvenantieji kaimuose prašymus pildo seniūnijose.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutės seniūnijos specialistė gyventojų registrui Alina Mišeikienė taip pat patvirtino, kad šeimų, norinčių pateikti prašymus dėl kompensacijų, kasdien sulaukia vis daugiau. Šiemet, spalio mėnesį, Šilutės seniūnijoje prašymus užpildė 849 šeimos, pernai tuo pačiu metu – 919.

Anot V. Paulauskienės, kiek iš viso rajone šiuo metu yra užregistruota prašymų dėl kompensacijų už šildymą, karštą ir šaltą vandenį, bus galima sužinoti tik sausio mėnesį, kai visi duomenys bus suvesti į duomenų bazę.

Kompensacijoms pinigai skiriami iš metų biudžeto. Pasak specialistės V. Paulauskienės, šiems metams iš viso rajono administracija kompensacijoms už šildymą buvo skyrusi 1 mln. 500 tūkst. litų, už šaltą vandenį – 130 tūkst. Lt, už karštą vandenį – 240 tūkst. Lt. Šių pinigų dar turėtų užtekti iki metų galo, o nuo sausio mėnesio bus teikiamos kompensacijos iš naujų metų biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovaujantis įstatymu, nepasiturintiems gyventojams būsto šildymo, geriamojo ir karšto vandens išlaidų kompensacijos teikiamos nepriklausomai nuo to, kokios rūšies kuru (kietuoju kuru – malkomis, anglimi ir pan., dujomis ar tiekiamas centralizuotas šildymas) gyvenamosios patalpos šildomos.

Kompensacijos teikiamos įvertinus nepasiturinčių gyventojų nuosavybės teise turimą turtą ir pajamas, kai suaugę šeimos nariai yra išnaudoję visas teisėtas pajamų gavimo galimybes. Teisę į kompensacijas turi gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, jeigu kreipimosi dėl kompensacijų metu atitinka įstatyme nustatytus reikalavimus.

REKLAMA

Kompensacijos skiriamos 3 mėnesiams nuo mėnesio, kurį šeima/asmuo įgijo teisę į kompensacijas, pirmos dienos, tačiau ne daugiau kaip už 2 praėjusius mėnesius iki prašymo-paraiškos pateikimo mėnesio. Kompensacijos gali būti skiriamos ilgesniam negu 3 mėnesių laikotarpiui, jei nesikeičia šeimos sudėtis ir šeimos/asmens pajamos (pvz., pensinio amžiaus asmenims).

Dėl minėtos paramos asmenys turi kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės administraciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų