REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Giedrė Sankauskaitė

„V 4 Vilnius“ duris sostinės centre atvėrė visai neseniai – paskutinę vasaros dieną. Savaitraščio kalbinta viena kavinės savininkių Gabija Milašiūtė pasakojo turinti ambicingų planų: ką tik paruoštas maistas, darbas iki paryčių savaitgaliais, kavinė ir nakvynės namai kartu – tai, ką iki šiol sunkiai buvo galima aptikti sostinėje. Vis dėlto ambicingi planai kelia ir rimtų iššūkių.

REKLAMA
REKLAMA

G. Milašiūtė barą vadina vieta, kur buriasi socialiai aktyvūs žmonės. „Savo „Facebook“ paskyroje skelbiame apie visus Vilniuje vykstančius renginius“, – apie kavinės išskirtinumą pasakojo mergina. Be to, sostinės svečiams ir visiems norintiems „V 4 Vilnius“ jau nuo spalio pabaigos suteiks galimybę ir pernakvoti. Kavinė turės savo nakvynės namus.

REKLAMA

„Vilnius turės gražią ir jaukią nakvynės vietą miesto centre, – kalbėjo pašnekovė. – Čia suplanuota įrengti 8 kambarius, t. y. 36 miegamas vietas. Bus standartiniai dviviečiai ir netgi šešiaviečiai kambariai.“

Nauja alternatyva

G. Milašiūtė savaitraščiui pasakojo pastebinti, kad naktinėjantys vilniečiai neturi kur pavalgyti, nes dažniausiai kavinių virtuvės dirba tik iki vidurnakčio. „Valgyti greitąjį maistą naktį tapo įprasta“, – atkreipė dėmesį G. Milašiūtė. Kadangi siekiama suteikti vilniečiams galimybę paskanauti ir kitokio maisto, „V 4 Vilnius“ virtuvė savaitgaliais dirbs iki 5 valandos ryto.

REKLAMA
REKLAMA

Vis stipriau kosmopolitišku ritmu pulsuojančios Lietuvos sostinės gyventojai, pasak G. Milašiūtės, ne tik valgo ne namie, bet ir ieško vietų, kur galėtų papusryčiauti. „V 4 Vilnius“ savo svečiams siūlys pusryčius nuo ankstyvo ryto. „Žinoma, jei gyveni dviese, pigiau eiti kur nors pavalgyti nei gamintis namie, nes taip sutaupoma ir laiko, ir pinigų“, – pabrėžė mergina.

Siekiama kokybės

Ne vienerius metus aptarnavimo sferoje dirbanti mergina pasakojo, kad vilniečiai ėmė labiau vertinti maisto kokybę. „Ką valgau, tas ir esu“, – žinomą tiesą priminė viena „V 4 Vilnius“ savininkių. Pasak jos, siekiant patiekti kuo kokybiškesnį maistą, į kavinės meniu įtrauktos daržovės – iš turgaus. Jos keisis ir sezoniškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra papildomas darbas ir rūpestis, bet mes siekiame kokybės“, – tvirtino mergina.

Komplikuota darbuotojų atranka

Vykdant ambicingus planus, būtina susirinkti ir ne mažiau ambicingą komandą. Tai darant, pasak G. Milašiūtės, kilo daugiausia sunkumų.

Nors dar vyksta personalo atrankos procesas, viena iš „V 4 Vilnius“ savininkių tvirtino, kad Lietuvoje sunku rasti ir gerų padavėjų, ir virtuvės darbuotojų.

„Dauguma žmonių įsitikinę, kad būti padavėju labai paprasta“, – stebėjosi mergina. Pasak jos, padavėjo darbas labai sunkus psichologiškai. „Visą laiką turi būti malonus, bendrauti su klientais, be to, privalai mokėti rasti kontaktą su žmonėmis, – padavėjo darbo niuansus apibūdino G. Milašiūtė. – Aš jau nekalbu apie tai, kad pasitaiko ir išgėrusių, piktų, susireikšminusių svečių.“

REKLAMA

Iškreiptas ne tik įsivaizdavimas, koks yra padavėjos darbas. Mergina pasakojo apie apskritai pasikeitusį jaunų žmonių požiūrį į darbą. „Nebenori stengtis, nekelia iššūkių ir apskritai nenori tobulėti“, – apmaudo neslėpė G. Milašiūtė. Jos teigimu, dažnai nauji darbuotojai mano, kad jeigu jau jie atėjo, darbdavys turi mokėti ja, algą“. „Labai keistas požiūris“, – konstatavo pašnekovė.

Mergina atkreipė dėmesį, kad su kolegomis rinkdamiesi būsimus darbuotojus kreipia dėmesį ne tik į jų sugebėjimus, potencialą, bet ir į asmenines savybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų