REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Begalę pasaulio šalių apkeliavęs TV laidų vedėjas, vienas iš dokumentinio filmo „Su Būda per džiungles“ kūrėjų žurnalistas Vytaras Radzevičius geriausią poilsį ir ramybę atrado gimtinėje – autentiškame Dzūkijos vienkiemyje.

Begalę pasaulio šalių apkeliavęs TV laidų vedėjas, vienas iš dokumentinio filmo „Su Būda per džiungles“ kūrėjų žurnalistas Vytaras Radzevičius geriausią poilsį ir ramybę atrado gimtinėje – autentiškame Dzūkijos vienkiemyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man ši sodyba primena prieškario Lietuvą, o šis istorinis laikotarpis man labai įdomus“, – TV3 laidos „Svajonių sodai“ žiūrovams jau šį šeštadienį 10.00 val. pasakos Vytaras. Ir kartu pasidžiaugs, jog čia galės įgyvendinti ne vieną savo svajonę. Viena iš jų – grįžti prie vaikystės pomėgio – medžio darbų ir drožybos. „Tikras tų laikų vyras turėjo mokėti susikalti ne tik suolą“, – juoksis žurnalistas.

REKLAMA

Jis ėmėsi senosios trobos rekonstrukcijos, pats sukalė rentinį senajam šuliniui: „Skaitau specialią literatūrą, kaip turi atrodyti penkto dešimtmečio kaimiška troba. Krosnį, kurioje kepsime dzūkiškas bandas, jau rekonstravome, beliko sienos ir senuosius baldus į vietas sustatyti.“ Kol renovuojama senoji troba, Vytaras, atvykęs į sodybą, nakvoja vėjo perpučiamame kluone, kur buvę šeimininkai laikydavo šieną ir arklius. Čia savaitgalius jis leisdavo iki pat spalio šalnų. „Nesvarbu, kad nosis ir rankos nušąla“, – pokštauja žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Radzevičius senosios sodybos kieme ketina pasistatyti lauko virtuvę, kurioje galėtų virti, kepti ir draugus vaišinti įvairių pasaulio šalių virtuvių patiekalais. Jau dabar sodyboje jis atlieka bandymus – iš lietuviškų produktų mėgina ruošti tradicinius įvairių šalių patiekalus. Vytaras išduoda paslaptį, jog čia, Dzūkijoje, jo kuriama kulinarijos knyga knygynus pasieks dar šiemet. „Žadu susikalti metro aukščio medines dėžes ir pasidaryti vienuolišką daržą, prieskonius noriu užsiauginti pats, – sako Vytaras ir pokštauja apie dar vieną savo ketinimą. – Kartu su kolega Martynu Starkumi Vietname sodinome ryžius, tad jau esu numatęs plotelį, kur galėtume ryžius auginti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip į vyro sprendimą įsigyti autentišką vienkiemį Dzūkijoje, o ne poilsiavietę kokiame garsiame Europos kurorte, vertina Vytaro žmona žurnalistė Laisvė Radzevičienė?: „Tai dar vienas mano vyro žaisliukas. Kiti vyrai žaidžia su automobiliais, motociklais, o Vytarui patinka kaimas“, – sako šypsodamasi moteris, jau įpratusi prie vyro avantiūristinių sprendimų.

Laisvė laidos „Svajonių sodai“ kūrėjams prisipažino, jog iš pradžių kreivai žiūrėjo į vyro idėją įsigyti seną vienkiemį: „Vytaras man pažadėjo, kad čia galėsiu atvažiuoti tik tada, kai viskas bus sutvarkyta. Aš bijau žalčių, o čia ir briedžiai į kiemą ateina, ir šernai. Dar nesu čia nakvojusi.“

REKLAMA

Pats Vytaras džiaugiasi, kad žmoną į Dzūkiją vilioja grybai. „Vytaras čia leidžia savaitgalius, o aš tik pagrybauti atvažiuoju“, – sako L. Radzevičienė, pripažįstanti, jog nepyksta, kad sodyba tapo jos konkurente.

Atviras pokalbis apie tai, ką tenka išgyventi L. Radzevičienei, kai vyras keliauja po tolimas šalis, atsakymai, kokie pavojai Vytaro tykojo nesuskaičiuojamose kelionėse, ir patarimai, kaip sutvarkyti ir papuošti autentišką dzūkišką sodybą, – šį šeštadienį 10.00 val. TV3 laidoje „Svajonių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų