• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Lotec Mercedes C1000“: vienetinis 1000 AG automobilis už 1,3 milijono

Arabų verslininko užsakymu pagamintas bolidas parduodamas aukcione

Spalio 31 – lapkričio 3-ią dienomis Jungtinėse Amerikos Valstijose vyksiančiame kolekcinių automobilių „RKMCCA“ aukcione Šiaurės Karolinoje bus parduodamas unikalus automobilis – „Lotec Mercedes C1“. „Mercedes-Benz“ kartu su „Lotec“ pagamino tik vieną tokį automobilį. Jo techninės savybės gali sunervinti brangiausių ir naujausių superautomobilių šeimininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Lotec Mercedes C1000“ buvo pagamintas 1995 metais. Jį vokiečiai sukūrė savo tapatybės nenorėjusio viešinti JAE verslininko užsakymu. Šio automobilio šeimininkas norėjo turėti savo garaže patį greičiausią bendrojo naudojimo keliams skirtą automobilį. Taigi, užsakovo pageidavimas buvo labai rimtas. Gamintojams šiuos norus pavyko paversti realybe. Už solidžius 3,5 milijono „žaliųjų“, kuriuos paklojo turtingas arabų automobilių mėgėjas.

REKLAMA

„Lotec Mercedes C1000“ kėbulas buvo pagamintas iš anglies pluošto, tad automobilis išėjo stebėtinai lengvas – jo svoris tėra 1080 kilogramų. Galinius automobilio ratus suka centre sumontuotas „Mercedes-Benz“ V8 tipo motoras su dviem „Garrett“ turbinomis. Jo galia – net 1000AG. Tiesa, automobilio vidus – gana spartietiškas. Prabangos elementų čia nėra daug.

Dinaminės automobilio savybės tikrai įspūdingos. Iki 100 kilometrų per valandą greičio jis spurtuoja per 3,2 sek., o maksimalus automobilio greitis siekia 431 km/val. Gal kam reikia unikalaus automobilio? Juk čia svarbios ne tik įspūdingos savybės. Svarbiausia, kad toks automobilis yra vienintelis visame pasaulyje. Aukciono organizatoriai tikisi gauti už „Lotec Mercedes C1000“ 1,3 milijono dolerių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų