REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vysta tarptautinis sporto festivalis. Viena iš jo dalių – pasaulio rąsto kėlimo čempionatas, kuriame Žydrūnas Savickas pagerino pasaulio rekordą.

REKLAMA
REKLAMA

 Jame kiekvienas galiūnas turėjo po tris bandymus kelti rąstą.

Žydrūnas Savickas pirmuoju bandymu iškėlė didžiausią svorį – 200 kg. rąstą, antruoju bandymu – 212,5 kg., trečioju – 222,5.

REKLAMA

Rungtynes dalyvavo ir kiti Lietuvos galiūnai: Saulius Brusokas iškėlė 175 kg. ir Vidas Blekaitis – 205 kg. Jis užėmė antrą vietą.

„Kėliau tokį svorį, kad būtų garantuotas pasaulio rekordas, nors norėjosi iškelti 225-227 kg. Bet reikėjo pagaliau pasiekti šį rekordą, kas anksčiau nepavyko", - kalbėjo Ž. Savickas.

Sekmadienį Ž. Savicko laukia dar vienas išbandymas – pasaulio čempionato etapas: „Reikės rytoj dirbti, nes ten daug rungčių, jos kitokios. Jeigu šioje rungtyje kol kas pasaulyje esu nenugalimas, tai ten turiu varžovų.“

REKLAMA
REKLAMA

Po pagerinto rekordo prie galiūno plūdo minios gerbėjų, kurie norėjo nusifotografuoti. Paklaustas ar dėmesys ne per didelis, Ž. Savickas tik juokėsi, kad yra patyręs ir didesnį dėmesį.

„Čia dar palyginus nedidelis dėmesys, kai pagerinau rekordą po Europos čempionato, salėje buvo 6000 žiūrovų ir visi jie buvo nusipirkę bilietus, kad galėtų nusifotografuoti su galiūnais. Ačiū Dievui, kad mes sėdėjome“, - juokėsi galiūnas.

Vidas Blekaitis ypatingai džiaugėsi užimta antra vieta.

„Dėl Žydrūno vietos viskas aišku, tačiau labai džiaugiuosi, kad nugalėjau stiprų varžovą lenką Kšyštofą Radzikovskį.. Iš tiesų, tai –pirmas kartas, kai jį aplenkiau, nors jis už mane jaunesnis beveik 10 metų. Taip pat džiaugiuosi, kad man pavyko pagerinti savo asmeninį rekordą“, - kalbėjo V. Blekaitis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų